• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    100237
  • up
    USD
    5.7344
  • up
    EURO
    6.3129
  • down
    GBP
    7.1419
  • up
    Altın
    280.08
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 27.08.2019 - 16:40 Yorum : 0

Maklube tarifi maklube nasıl yapılır?

Maklube tarifi ve Maklube tarifi nasıl yapılır? Maklube tarifi malzemeleri ve Maklube tarifi yapımı hakkında püf noktalar nelerdir? Yapılmış ve lezzetli Maklube tarifi haberimizde mevcut.

Maklube tarifi maklube nasıl yapılır?

Maklube tarifi ve Maklube tarifi nasıl yapılır? Maklube tarifi malzemeleri ve Maklube tarifi yapımı hakkında püf noktalar nelerdir? Yapılmış ve lezzetli Maklube tarifi haberimizde mevcut.

Maklube nasıl yapılır?

MALZEMELER

  • 5 adet orta boy patates
  • 750 gram tavuk göğsü
  • 3 adet havuç
  • Tuz, nane, kekik, pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

5 adet patatesi küp küp doğrayın ve bol yağda kızartın.

750 gram tavuk göğüslerini de lüp küp doğrayın ve onları da ayrı bir yerde yarım çay bardağı zeytinyağında kızartın. Tavuklar suyunu salacak, çekecek ve beyazlaşarak çatalla ikiye ayırdığınızda içinde pembelik kalmamış olacak. Bu kıvamda pişmiş demektir. Pişmek üzereyken üzerine tuz, nane, kekik ve pul biberi ekleyin.

3 adet havucu da küp küp doğrayın ve bol sıvı yağa kızartın.

1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir pilav tenceresine alın.

2 su bardağı pirinci yağda güzelce kavurun.

3,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin, 1 tatlı kaşığı tuz koyduktan sonra iyice bir karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Tüm malzemelerimiz pişti. Bundan sonra en alt kata tavuk, sonraki kata pilav, sonraki kata havuç ve patates birlikte gelecek şekilde bir kat, sonraki kata yeniden pilav döşeyecek şekilde bir tencereye alalım.

Bu tencerenin ağzına düz bir servis tabağı yerleştirelim ve tencereyi ters çevirerek yemeğimizi düzgün bir şekilde bu tabağa çıkartalım.

Etrafını yeşil salatayla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber