Tgrt Haber
19 Mart 2024 14:38 - Güncelleme : 21 Mart 2024 10:20

Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü, kaç gün olacak 2024?

Mübarek Ramazan ayı 11 Mart'ta başlamıştı. 9 Nisan Salı günü Ramazan ayının sona ermesi üzerine vatandaşlar bu sene Ramazan Bayramı'nın ne kadar olacağını araştırmaya başladı. En hayırlı aylardan biri olan Ramazan ayında en çok merak edilenler arasında Ramazan Bayramı'nın kaç gün süreceği yer aldı. Detaylar...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü, kaç gün olacak 2024?

11 Mart günü Ramazan ayının ilk gününü yaşamıştık. Hayırlı aylardan biri olan Ramazan ayının ne zaman biteceği ve bayramın kaç gün süreceği de merak ediliyor. 9 Nisan Salı günü Ramazan ayı arefe günüdür. 12 Nisan günü ise Ramazan ayının 3. günü olacaktır. İşte 2024 Ramazan Bayramı'na dair bilgiler...

RAMAZAN BAYRAMI 9 GÜN MÜ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şoför Esnafları ile iftar" programında Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu. Erdoğan'ın sözleri ise şöyle oldu:

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik."

Ramazan Bayramı 9 gün mü, kaç gün olacak 2024? - 1. Resim

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı'nda arefe günü 9 Nisan'dır. Ramazan Bayramı'nın 1. günü 10 Nisan 2024 Çarşamba olurken 2. günü 11 Nisan, 3. günü ise 12 Nisan'dır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...