• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114728
  • up
    USD
    6.1419
  • up
    EURO
    6.6446
  • up
    GBP
    7.9521
  • up
    Altın
    330.282
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 10:18 Yorum : 0

Tulumba tatlısı tarifi, Tulumba tatlısı nasıl yapılır ve Tulumba tatlısı yapımı hazırlanışı

Hazır tulumba tatlılarının lezzetini hepimiz biliriz. Peki bu lezzetli tatlıyı evde en doğal haliyle yapmak istemez misiniz? Dışı çıtır olsun diye kullanılan maddeler olmadan, içi katkı maddeleri ile dolu mix unlar kullanılmadan, bu nedenle günlerce bayatlamayan tulumbalar elde etmeden, az ama lezzetli ve en zararsız haliyle bir tulumba tatlısı hazırlamak isterseniz tarifimiz aşağıdadır. Bu tatlıyı tek öğünde yiyeceğiniz kadar yaparsanız, her seferinde taze tüketebilirsiniz.

Tulumba tatlısı tarifi, Tulumba tatlısı nasıl yapılır ve Tulumba tatlısı yapımı hazırlanışı

Hazır tulumba tatlılarının lezzetini hepimiz biliriz. Peki bu lezzetli tatlıyı evde en doğal haliyle yapmak istemez misiniz? Dışı çıtır olsun diye kullanılan maddeler olmadan, içi katkı maddeleri ile dolu mix unlar kullanılmadan, bu nedenle günlerce bayatlamayan tulumbalar elde etmeden, az ama lezzetli ve en zararsız haliyle bir tulumba tatlısı hazırlamak isterseniz tarifimiz aşağıdadır. Bu tatlıyı tek öğünde yiyeceğiniz kadar yaparsanız, her seferinde taze tüketebilirsiniz.

Evde nefis en doğal tulumba tatlısı tarifi
Malzemeler

•    2 su bardağı su
•    2, 5 su bardağı un
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 çay kaşığı toz şeker
•    Yarım çay kaşığı tuz
•    3 tane yumurta
•    3 yemek kaşığı irmik,
•    1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbeti için
•    3 bardak şeker
•    3 bardak su
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    2 paket vanilya
•    1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için
•    Sıvı yağı

Hazırlanışı
1.    Önce şerbeti hazırlayalım; şerbeti için 3 su bardağı suyu, 3 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine 1 dilim limon veya 2 yemek kaşığı limon suyu ilave edin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra en küçük kısık ateşte 16-17 dakika kadar tarçınlı ve vanilyayı da ekleyerek kaynatın. Bu iki malzemeyi eklemeye de bilirsiniz.  Ardından şerbeti soğuması için bir kenara alın. Şerbetin çok soğuk olması gerektiğinden buzdolabına kaldırıp, şerbetin iyice soğuduğundan emin olduktan sonra hamuru hazırlamaya başlayın.
2.    Hamuru için; bir tencereye 2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve Yarım çay kaşığı tuzu alın ve biraz karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. 2,5 su bardağı unu eleyin ve kaynayan suya tahta kaşıkla çok yavaş ve az az ilave ederek gerekirse bir mikser kullanarak son derece güçlü bir şekilde çırpmaya başlayın. Bu esnada ocağın altını iyice kısın. 5 dakika kadar hiç durmadan karıştırın ve hamuru bu şekilde pişirin. Ardından soğuması için bir kenara alın. Biraz ılınan ve dinlenen hamurun üzerine 3 adet yumurtayı teker teker kırarak mikser yardımı ile iyice ve hızlıca karıştırın. Her bir yumurtayı yaklaşık 2 dakika kadar mikserle iyice yedirip ondan sonra diğerini kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyunu ve 3 yemek kaşığı irmiği ekleyin ve yine mikserle bu defa 5 dakika kadar pişirin. Hamurunuz, son derece parlak ve oldukça yapışkan bir hamur olmalıdır.
3.    Kızartmak için geniş bir tencereye sıvı yağı alın ve kızdırın. Bir sıkma torbasına hamuru dökün ve yıldız uç takıp, hamurdan dilediğiniz boyutlarda kızgın yağa sıkın ve k-makas ile kesin. Tulumbaları kızarması için yağa döktükten sonra yağın altını kısın. Bu şekilde daha yavaş pişecek ve daha çıtır olacaktır.
4.    Bir büyük kevgir yardımı ile karamel rengine gelen tulumbaları alın yağdan çıkartın.
5.    Kızaran tulumbaları, buzdolabında iyice soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 3 dakikaya yakın beklettikten sonra çıkartın ve efsane tatlınız hazır.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber