Tgrt Haber
05 Aralık 2021 16:44

Lewis Hamilton kimdir, nereli, kaç yaşında? Formula 1 yarış pilotu Lewis Hamilton serveti ne kadar?

Formula 1 yarış heyecanında yavaş yavaş sona yaklaşılırken adı şampiyonluk ihtimalleriyle anılan Lewis Hamilton merak konusu oldu. Peki Lewis Hamilton kimdir, nereli, kaç yaşında? Formula 1 yarış pilotu Lewis Hamilton hangi takımda? Lewis Hamilton ne kadar kazanıyor?

Lewis Hamilton kimdir, nereli, kaç yaşında? Formula 1 yarış pilotu Lewis Hamilton serveti ne kadar?
lewis hamilton,,formula 1,,yarış,

Formula 1 Suudi Arabistan GP ile tekrar gündeme gelen Lewis Hamilton bugün yapılacak yarışa ilk sıradan başlayacak. Hamilton Formula 1 heyecanının bitmesine 2 maç kala haa yapmayarak kazanan olmak istiyor. Formula 1'de yarışan ilk siyahi pilot olarak tarihe geçen yarış pilotu Lewis Hamilton hakkında bilmeniz gerekenler. 

LEWİS HAMİLTON KİMDİR? 

Lewis Hamilton 7 Ocak 1985 tarihinde Birleşik Krallık’ta dünyaya geldi. Yarış dünyası tarafıdan gelmiş geçmiş en iyi Formula 1 yarış pilotu olarak bilinen Lewis Hamilton hatasız yarışarak üst üste kazandığı GP’ler ile öne çıkıyıor. 

Hamilton'ın babası Hamilton'a 5 yaşındayken uzaktan kumandalı araba aldı. Hamilton ertesi yıl yetişkinlere karşı mücadele ettiği ulusal uzaktan kumandalı araba yarışları şampiyonasında 2. olarak araba yarışlarına olan ilgisini gösterdi. Kariyerine 2007'den 2012'ye kadar yarıştığı McLaren F1 takımında başlayan Hamilton, kazandığı 7 dünya şampiyonluğu ile Michael Schumacher ile beraber en çok şampiyon olan iki Formula 1 pilotundan biri unvanına sahiptir. Birçok rekora sahip olan Hamilton, 2013 yılında Mercedes ile sözleşme imzaladı. 2014'ten itibaren 7 sezonun 6'sını şampiyon olarak kapatan Hamilton, ikinci olarak tamamladığı tek sezon olan 2016'da ise takım arkadaşı Nico Rosberg'e kaybetti.
Hamilton, 2010'da Sebastian Vettel şampiyonluğu kazanana kadar unvanı alan en genç kişiydi. 

Hamilton 7 kez Formula 1 şampiyonu olarak 2020 yılında Schumacher'in rekorunu kırdı. Hamilton ırkçılık karşıtı, hayvan hakları, ,nsan hakları ve hayırseverlik konuları ile sık sık gündeme geliyor. 

2017'de Hamilton, vegan olduğunu açıklarken veganlık aktivizmi nedeniyle 2018 yılında PETA tarafından yılın kişisi seçildi. Aynı yıl Hamilton, alkol kullanmayı bıraktığını duyurdu. 

Lewis Hamilton kimdir, nereli, kaç yaşında? Formula 1 yarış pilotu Lewis Hamilton serveti ne kadar?

LEWİS HAMİLTON SERVETİ NE KADAR? 

Lewis Hamilton son günlerde en çok araştırılan sporcuların başında geliyor. Formula1 şampiyonunun belli olacağı son iki yarış kalırken yarışseverler sporculara dair tüm detayları öğrenmek istiyor. Peki Lewis Hamilton’un serveti ne kadar? 

2015 yılında Hamilton, 88 milyon poundluk tahmini servetiyle Sunday Times Zenginler Listesi'nde yer alan en zengin İngiliz sporcu unvanına sahip oldu. 2020 yılında ise 224 milyon pound servete ulaşarak gelmiş geçmiş en zengin İngiliz sporcu oldu. 
2018 Almanya Grand Prix'den önce iki yıllığına yıllık 40 milyon £'dan fazla bir maaşlı sözleşmeye imza atan Hamilton, Formula 1 tarihinde gelmiş geçmiş en çok kazanan pilot olarak biliniyor. 

FORMULA 1 PİLOTLARI NE KADAR KAZANIYOR? 

Formula 1 Suudi Arabistan GP ile gözler yarış pilotlarına çevrildi. 2021 Formula 1 serüveninin tamamlanmasına 2 maç kala yarışçılar hata yapmadan pistlerden ayrılmak istiyor. Formula 1 son derece masraflı bir spor olmasından dolayı yarış meraklıları en çok pilotların maaşını merak ediyor. İşte Formula 1 pilot maaşları: 

  • Lewis Hamilton - 45 milyon dolar
  • Max Verstappen 40 milyon dolar 
  • Daniel Riccardo 15 milyon dolar 
  • Valtteri Bottas 10 milyon dolar
  • Sergio Perrez 8 milyon dolar 

FORMULA 1 ŞAMPİYONU NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 

Formula 1 Dünya Şampiyonası devam ederken yarışseverler ''Formula 1 şampiyonu ne zaman belli olacak?'' sorusuna odaklandı. Formula 1 Suudi Arabistan GP 5 Aralık Pazar günü gerçekleşecek. Suudi Arabistan GP ardından geriye yalnızca 12 Aralık tarihinde yapılacak Abu Dabi GP kalıyor. Formula 1 Dünya Şampiyonası heyecanı hız kesmeden devam ederken şampiyonluk için Lewis Hamilton ve Max Verstappen isimleri konuşuluyor. Formula.1 pilotlar klasmanında Verstappen 351,5 puan, Hamilton ise hemen arkasında 351,5 puanda duruyor. 

Katar Gp kazananı Hamilton ‘’Yalnız bir yarış çıkardım. Bu puanlara çok ihtiyacımız vardı. Takım açısından her şeyi doğru yaptık. Çok zor bir yıl oluyor. Arka arkaya galibiyetler almak harika bir his’’ açıklamasını yaparken pilotlar klasmanında ilk sırada yer alan Verstappen ‘’Start pozisyonumda geriye düştüm ama iyi bir şekilde yükseldim ve en hızlı turu da aldım. Sonlara gitmek zor olacak ama bu da durumu heyecanlı tutuyor’’ ifadelerine yer verdi. Hamilton Suudi Arabistan GP yarışının yapıldığı Cidde Pisti hakkında hızlı yapısı, kör virajları ve son viraja giden dar yolu nedeniyle ''tehlikeli bölge'' mesajını verdi. 

2021 Suudi Arabistan Grand Prix yarışında pole pozisyonu Hamilton'da olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...