Tgrt Haber
25 Haziran 2022 10:30 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 10:41

460 bin kişinin bilgilerinin olduğu disk kayıp! Japon görevlinin çantasıyla beraber uçtu gitti

Japonya'nın Hyogo eyaletindeki Amagasaki Belediyesindeki çalışanın çantasını kaybetmesi, 460 bin vatandaşın banka hesap numaralarına kadar şahsi bilgilerinin yer aldığı flash diskin de kaybolmasına neden oldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
460 bin kişinin bilgilerinin olduğu disk kayıp! Japon görevlinin çantasıyla beraber uçtu gitti
japonya

Japonya'da Hyogo eyaletindeki Amagasaki Belediyesinde Covid-19 mali desteklerinin dağıtılmasına asistanlık sağlayan firma görevlisi çantasını kaybetti. Çantanın içinde, Amagasaki'de kayıtlı  ve oturum sahibi 460 bin vatandaşın şahsi bilgilerinin yer aldığı flash disk de bulunuyordu. Görevli, restorandaki akşam yemeğinin ardından çantayı kaybettiğini emniyet güçlerine bildirdi. 

Kriptolu şifre ile korunan bilgiler arasında vatandaşların isim, adres, doğum tarihi, banka hesap numaraları dahil kişisel bilgilerin yer aldığı bildirildi. Henüz diskteki bilgilerin sızdırıldığına dair bir delile rastlanmadı.

Olaya ilişkin açıklama yapan belediye "Elektronik bilgilerin ele alınışında güvenlik yönetimini baştan sona temin edeceğiz. Şahsi bilgilerin korunmasının önemine yönelik farkındalığı yükselterek, vatandaşlarımızın güvenini yeniden kazanacağız" denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...