Tgrt Haber
21 Aralık 2021 10:40

6 yaşındaki kız çocuğu harçlıklarını biriktirerek ev aldı

Avustralya'da 6 yaşındaki kız çocuğu, diğer 2 kardeşiyle birlikte harçlıklarını biriktirerek ev sahibi oldu. Emlak uzmanı babalarının yönlendirmesiyle 671 bin dolarlık ilk evlerini alan çocuklar, önümüzdeki yıllarda evi satarak kar elde etmeyi amaçlıyor.

6 yaşındaki kız çocuğu harçlıklarını biriktirerek ev aldı
avustralya,kız çocuğu,yatırım,ev

Avustralya'da 6 yaşındaki kız çocuğunun ev sahibi olduğu haberi, tüm dünyada yoğun ilgiyle karşılandı. Ruby isimli 6 yaşındaki çocuk, kardeşleri Lucy ve Gus ile harçlıklarını birleştirerek bir ev satın aldı. 971 bin dolar değerindeki ilk yatırımları olan evi 2032'de satacaklarını belirten kardeşler, bu şekilde kar elde etmeyi planlıyor.

"6 YAŞINDAYIM  VE İLK EVİMİ SATIN ALMAK ÜZEREYİM"

New York Post'un haberine göre, Avustralya'da da ev fiyatlarının ani yükselişi insanları tedirgin etmeye başladı. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 19,5 artarak ortalama 953 bin doları bulan evler için aileler, ileride çocuklarının ev sahibi oalmayacağını düşünerek şimdiden geleceğe yönelik önemli yatırımlar yapıyor.  Melbourne kentinde yaşayan McLellan ailesi de çocuklarını bu konuda uyararak daha çok küçük yaşta büyük bir yatırıma imza atmalarını sağladı. 6 yaşındaki Ruby McLellan kardeşleri Lucy ve Gus ile birlikte ev işlerine yardım ederek kazandığı harçlıklarla ev alıyor. 7NEWS'e konuşan küçük kız, "Adım Ruby. 6 yaşındayım ve ilk evimi satın almak üzereyim" dedi.

6 yaşındaki kız çocuğu harçlıklarını biriktirerek ev aldı

2032'DE EVİ SATIP KARI BÖLÜŞECEKLER

Ruby, Lucy ve Gus kardeşlerin emlak yatırım uzmanı olan babaları Cam McLellan da kendi tavsiyeleri ve yönlendirmesi sayesinde her bir çocuğunun 2 bin dolar biriktirerek eve ortak olduğunu söyledi. Melbourne'un güneydoğusundaki Clyde'da yer alan arazi ve bu arazideki inşası devam eden evin fiyatı 671 bin dolar. Arazinin değerinin 10 yıl içinde ikiye katlanacağını öngören baba McLellan'a göre, çocuklar bu varlıklarını 2023'de satıp kârı bölüşmek istiyor.

Avustralya'nın en büyük bankası Commonwealth Bank of Australia (CBA) verilerine göre Avustralyalıların dörtte biri aile, arkadaş veya kardeşleriyle ortak olup gayrimenkul satın almayı seçenekler arasında bulunduruyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...