Tgrt Haber
13 Kasım 2022 09:34 - Güncelleme : 13 Kasım 2022 09:45

ABD Başkanı Biden, gittiği ülkenin adını karıştırdı: Kamboçya yerine 'Kolombiya' dedi

ABD Başkanı Biden, ASEAN zirvesinde yaptığı konuşmada ev sahibi ülkenin adını karıştırarak Kamboçya yerine 'Kolombiya' dedi.

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD Başkanı Biden, gittiği ülkenin adını karıştırdı: Kamboçya yerine 'Kolombiya' dedi
ABD,Joe Biden,ASEAN,Kolombiya,Kamboçya

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) zirvesine katıldı. Konuşma yaptığı sırada yeni bir gafa imza atan Biden, gittiği ülkenin adını karıştırdı. Kamboçya yerine 'Kolombiya' diyen Biden'ın o sözleri dikkat çekti.

Evening Standard gazetesinin haberine göre, Biden, Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'teki ASEAN zirvesinde katılımcı ülkelere hitap etti. Konuşmasında ev sahibi Kamboçya'ya teşekkür etmek isteyen Biden, yanlışlıkla bu ülkeye "Kolombiya" dedi.

"KOLOMBİYA'NIN ASEAN BAŞKANLIĞINDAKİ LİDERLİĞİ..."

Biden, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Artık Kamboçya'da tekrar bir araya geldiğimize göre, halihazırda kaydettiğimizden daha güçlü ilerlemeler kaydetmeyi dört gözle bekliyorum. Kolombiya'nın ASEAN başkanlığındaki liderliği ve hepimizi ağırladığı için başbakana teşekkür etmek istiyorum ve ayrıca Endonezya'nın bu yıl yaptığı tüm çalışmalarda yer alacağımızı onaylamak istiyorum"

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...