Tgrt Haber
29 Aralık 2015 17:59

ABD, 'Paris saldırılarıyla bağlantılı DAEŞ üyesi öldürüldü'

ABD Savunma Bakanlığı, Paris saldırılarının 'beyni' Abdelhamid Abbaoud ile doğrudan bağlantısı olduğu iddia edilen Şeref el Mudan'ın Suriye'de öldürüldüğünü açıkladı.

ABD, 'Paris saldırılarıyla bağlantılı DAEŞ üyesi öldürüldü'
paris, abd,

Bağdat'ta bulunan ABD Ordu Sözcüsü Albay Steve Warren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şeref el Mudan'ın 24 Aralık'ta hava saldırısında öldüğünü belirtti.AFP'nin haberine göre; Warren, Mudan'ın aktif olarak Batı'ya karşı yeni saldırılar planladığını da sözlerine ekledi.Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların 'beyni' olduğu düşünülen Abdelhamid Abaaoud, kentin kuzey banliyösü Saint Denis'de 18 Kasım'da düzenlenen operasyonla öldürülmüştü.Reuters'ın Warren'ın açıklamalarından aktardığı habere göre; geride bırakmakta olduğumuz ay içerisinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava operasyonlarında, aralarında Paris saldırılarıyla bağlantısı olanların da bulunduğu 10 DAEŞ lideri öldürüldü.

Öldürülenler arasında DAEŞ'in dış operasyonlarını yöneten ve Paris saldırılarıyla bağlantısı olan Abdülkader Hakim'in de olduğu belirtildi. Warren, Hakim'in 26 Aralık'ta Musul'da öldürüldüğünü açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...