Tgrt Haber
17 Şubat 2014 10:33

Afganistan'da 17 Taliban militanı öldürüldü

Afganistan'da son 24 saatte Taliban'a karşı yürütülen operasyonlarda 17 militan öldürüldü.

Afganistan'da 17 Taliban militanı öldürüldü
afganistan'da taliban'a operasyon, afganistan'da şiddet olayları, afganistan'da çatışmalar, taliban'a operasyon,

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Kunar, Nangarhar, Kandahar, Zabul, Logar, Herat ve Helmand vilayetlerinde düzenlenen operasyonlarda 17 militanın öldüğünü, 12’sinin yaralandığını bildirdi. Üç Taliban üyesinin yakalandığını operasyonlarda çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği belirtildi. Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahid, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sayıların yanlış olduğunu öne sürerek, son 24 saatte düzenledikleri saldırılarda çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldüğünü iddia etti.
Savunma Bakanlığı ise Afganistan’ın Gazne ve Farah vilayetlerinde Taliban tarafından düzenlenen bombalı saldırılarda üç Afgan askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlık, ülkenin değişik bölgelerinde Taliban tarafından yol kenarına yerleştirilen 75 bombanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...