Tgrt Haber
01 Ocak 2022 18:41

Alman siyasetçiden vefa önerisi! Avro’ya Şahin ve Türeci'nin resimleri basılsın

Koronavirüse karşı geliştirdiği aşı ile milyonlarca insanın hayatını kurtaran BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci için Alman siyasetçi, avro banknotlarının üzerinde resimlerinin yer almasını önerdi.

Alman siyasetçiden vefa önerisi! Avro’ya Şahin ve Türeci'nin resimleri basılsın
Uğur Şahin,Özlem Türeci,almanya,avro,euro,para

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüse karşı geliştirdikleri aşı ile milyonlarca insanın hayatını kurtararak umut olan BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci aldıkları ödül ve katıldıkları paneller ile adından sıkça söz ettiriyor. 

ALMAN SİYASETÇİDEN ÖNERİ

Şahin ve Türeci’nin başarısı Almanya’da da sıkça manşetleri süslerken Alman Hür Demokrat Partili (FPD) siyasetçi Körner’den ilginç bir teklif geldi. Körner, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, yeni avro banknotlarının üzerinde BioNTech şirketinin kurucuları gibi önemli Avrupalı şahsiyetlerin yer alması gerektiğini belirtti.

“MİLYONLARCA AVRUPALININ HAYATINI KURTARDI”

Körner, "Onların(Uğur Şahin ve Özlem Türeci) çalışmaları milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardı" dedi. Siyasetçi Körner, Şahin ve Türeci'nin entegrasyon, girişimcilik, bilimsel mükemmellik ve açık bir göç toplumunun potansiyeline ilişkin etkileyici hayat hikayesine sahip olduklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...