Tgrt Haber
11 Aralık 2021 16:11

Uğur Şahin'den "o bile aşı yaptırmadı" diyenlere fotoğraflı cevap

"Uğur Şahin aşı yaptırmadı" diyenlere fotoğraf ile cevap verdi, aşı olduğu fotoğrafı LinkedIn hesabında paylaştı. BioNTech aşısını geliştiren Uğur Şahin, hakkında ortaya atılan iddialar sonucu arkadaşlarının kendisini fotoğraf paylaşma konusunda zorladığını belirtti.

Uğur Şahin'den "o bile aşı yaptırmadı" diyenlere fotoğraflı cevap
uğur şahin,aşı,biontech,koronavirüs,aşı karşıtı

BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin, aşı karşıtlarının kendisi hakkında ortaya attığı iddiaları, paylaştığı fotoğraf karesi ile çürüttü. Aylardır konuşulan ve birçok kişinin aklında soru işareti bırakan "Uğur Şahin aşı yaptırmadı" söylentilerine son noktayı koydu.

"ARKADAŞLARIM 'FOTOĞRAF PAYLAŞ' DİYORDU"

Uğur Şahin, aşı olurken çekildiği fotoğrafı LinkedIn hesabında paylaştı ve fotoğrafa yaptığı açıklamaya Mahatma Gandhi’nin “Düşman korkudur. Nefret olduğunu sanırız ama gerçekte korkudur” sözleri ile başladı. Şahin, yaptığı açıklamada, “Birkaç aydır arkadaşlarım bu yanlış söylentileri ele almak için aşı olduğum bir fotoğrafımı paylaşmam için beni zorluyorlardı’’ dedi. Şimdiye dek kurduğu iletişimin kendisiyle ilgili olmaması gerektiğinin altını çizen Uğur Şahin, "Bunu yapmayı reddetmiştim. İletişimimin bilimsel şeffaflığa katkıda bulunması ve veriler, gerçekler ve içgörüler sağlaması gerektiğine inanıyorum’’ diyerek konuya ilişkin düşüncelerini aktardı. 

Uğur Şahin'den

"KORKU RASYONEL DEĞİLDİR ANCAK HER ZAMAN GERÇEK VE HAKLI HİSSETTİRİR"

Eski okul arkadaşlarından birinin ağır koronavirüs geçirdiğini ve 3 haftadır solunum cihazına bağlı olduğunu aktaran Uğur Şahin, aşı karşıtlarına dair düşüncelerini paylaştı.

Arkadaşının eşinin, kendisinin ve ailesinin aşı olmadığını üzüntüyle öğrendiğini belirten Uğur Şahin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

‘’Bu kararı neden aldıklarını sormadım. İnsanların farklı, kişisel nedenleri vardır. Bununla birlikte, en yaygın temel neden, genellikle yanlış bilgi ve güvensizlikten kaynaklanan korku gibi görünüyor. Korku rasyonel değildir, ancak her zaman gerçek ve haklı hissettirir. Çoğu zaman öfke ve nefrete dönüşen şey insanların korkularıdır. Gerçekleri ve rakamları kullanarak korkuyla savaşmak zordur. Bazen korku, kişisel deneyimleri paylaşarak daha iyi alt edilebilir. Bu nedenle korkularıyla bizzat mücadele edenlere ulaşmak için 2021 başlarında Covid-19 aşımı gösteren bir resim paylaşmak istiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...