Tgrt Haber
23 Ocak 2017 10:59

Astana Suriye'deki kanı durduracak mı?

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Suriye zirvesi başladı. Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde başlayan görüşmelerde masada Suriyeli muhalifler ve rejim temsilcileri yer alıyor.

Astana Suriye'deki kanı durduracak mı?
astana,kazakistan,

Suriye'de barışın sağlanması konusunda düzenlenecek kritik toplantı Astana'da başlıyor. Görüşmelere muhalif birlikler, Suriye hükümeti temsilcisi ve çözüm sürecinde önemli rol oynayan ülke heyetlerinin katılması planlanıyor.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da bugün ve yarın düzenlenecek olan ve Suriye'de barışı temin etmesi amaçlanan görüşme Türkiye ve Rusya devlet başkanlarının girişimi ile, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in desteği ile düzenleniyor. Astana'daki Rixos President Otel'de yapılacak görüşmeler Türkiye saati ile 10.00'da başlayacak. Programı takip için 320 yabancı gazeteci ile 120 yerli gazeteci akredite edildi.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Suriye görüşmelerine katılmak üzere Astana'ya gelen Suriye rejimi ve muhalefet temsilcileriyle görüştü.

"Bir sonraki tur için önemli bir adım"

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Abdrahmanov, Suriye'nin BM daimi temsilcisi ve rejimin Astana görüşmelerindeki heyet Başkanı Beşar el-Caferi ile bir araya geldi. Abdrahmanov, Suriye hükümeti ile muhalefet temsilcileri arasında yapılacak olan görüşmelerin, BM himayesi altındaki Cenevre görüşmelerinin bir sonraki turu için önemli adım olduğunu söyledi.

Suriye'deki insani yardımla ilgili durumun kolaylaştırılması ve Suriye halkına gerekli yardımın verilmesi için Astana'nın çaba gösterdiğine işaret eden Abdrahmanov, Kazakistan'ın ve Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in, Suriye'de ateşkesin sağlanması ve krizin siyasi çözümünün bulunmasındaki uluslararası çabalara katkı sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

Abdrahmanov'un, Suriye muhalefeti heyetiyle de gerçekleştirdiği görüşmede, Astana'daki Suriye görüşmelerine hazırlık konuları ele alındı.

Suriye rejimi ve muhalefeti heyet başkanları, Suriye'deki silahlı çatışmanın barış yoluyla çözülmesinde sağladığı katkılardan dolayı Kazakistan hükümetine ve halkına teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...