Tgrt Haber
01 Kasım 2015 10:04

Azerbaycan da bugün sandık başında

Sovyetlerin dağılmasının ardından bağımsızlığını elde eden Azerbaycanlılar, Milli Meclis üyelerini belirlemek için 5. kez sandık başına gidiyor.

Azerbaycan da bugün sandık başında
azerbaycan,oy,

Azerbaycan'da, milletvekili seçimi için oy kullanma işlemi başladı.Sovyetlerin dağılmasının ardından bağımsızlığını elde eden  Azerbaycanlılar, Milli Meclis üyelerini belirlemek için 5. kez sandık başına  gidiyor. 
 Azerbaycan Merkezi Seçim Komitesi'nden (MSK) yapılan açıklamada,  seçimlerin 08.00 itibarıyla resmen başladığı belirtildi. 
 Yaklaşık 5 milyon 200 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, 125  sandalyelik meclis için 767 aday yarışıyor. Seçmenler, Bakü ve diğer illerde  kurulan 5 bin 547 sandıkta oy kullanıyor. 
 Seçimi, 40 uluslararası kurum ve 27 farklı ülkeden 500 yabancı  gözlemci izliyor. 
 MSK'tan yapılan açıklamada oy verme işleminin yerel saatle 19.00'a  kadar devam edeceği, resmi olmayan ilk sonuçların ise bugün akşam saatlerinde  açıklanacağı bildirildi. 
 Aliyev oyunu kullandı   
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de seçimin ilk saatlerinde eşi Mihriban  Aliyeva ile birlikte Bakü merkezdeki 6 numaralı okulda kurulan sandıkta oyunu  kullandı.  Azerbaycan'da 2010 yılında yapılan seçimde, Aliyev'in başkanı  bulunduğu Yeni Azerbaycan Partisi, 125 sandalyeden 72'sini kazanarak mecliste en  fazla milletvekiline sahip parti olmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...