Tgrt Haber
24 May 2021 23:38

Biden ve Putin'in görüşeceği tarih belli oldu

ABD Başkanı Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşeceği tarih açıklandı.

Biden ve Putin'in görüşeceği tarih belli oldu
Biden,Putin,görüşme,

Associated Press (AP) tarafından yapılan habere göre Beyaz Saray ve Kremlin Biden-Putin zirvesi için planlama yaptı. 15-16 Haziran tarihleri arasında Cenevre’de yapılması ön görülen görüşmede ulusal güvenlik danışmaları bu hafta içinde zirveyi planlayacak. 

BIDEN ÇAĞRI YAPMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmek istediği çok kez dile getirmişti. İki ülke arasında gerilim nedeniyle Biden, Putin ile üçüncü bir ülkede zirve teklifi yapmıştı. Bu çağrı sonrası Beyaz Saray ve Kremlin ekipleri zirvenin detayları ile görüşmelere başlamıştı.

ZİRVEYE İLİŞKİN BİLGİ VERİLMEDİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev bugün yaptıkları görüşme sonrasında ortak açıklamada zirvenin önemine değindi. Açıklamada zirvenin yeri ve zamanı ilerleyen zamanda açıklanacak

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...