Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 12:13

Çin ve Japonya'daki sağanak yağışlar ölümlere neden oldu

Çin'in Hubei eyaletindeki sağanak yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e çıkarken Japonya'da sağanak heyelanı da beraberinde getirdi. Japonya'da 1 kişi hayatını kaybetti, en az 2 kişi kayıp.

Çin ve Japonya'daki sağanak yağışlar ölümlere neden oldu
çin,,japonya,,sel,,sağanak,

Çin Hubei'de 8 Ağustos'ta başlayan sağanak yağışlar sel felaketine neden oldu. Hubei eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yaşanan sağanak yağış ve seller nedeniyle geçtiğimiz çarşamba gününden perşembe gününe kadar eyalet genelinde 21 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise kaybolduğu ifade edildi.

Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yüzlerce itfaiyeci ile binlerce polis ve askerin, sel ve yağmurlardan en çok etkilenen bölgelere sevk edildiği ifade edildi.

Hubei eyaletinde yer alan Sui ilçesi yetkilileri tarafından yapılan duyuruda ise, Sui'deki Liulin kasabasında yerel saatle 21.00'den itibaren toplam yağışın 503 mm'ye ulaştığını, bu nedenle çarşamba ile perşembe günleri arasında ortalama 3,5 metre derinliğinde sel baskınlarına neden olduğu kaydedildi. Duyuruya göre, ilçede 8 bin kişi felaketten etkilenirken, afet yardımı ve kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

JAPONYA'DA SEL VE HEYELAN FELAKETİ

Japonya'nın farklı kesimlerinde bugün itibariyle etkili olan şiddetli yağış, Nagasaki, Saga, Kumamoto ve Kagoshima eyaletlerinde ve Unzen şehrinde toprak kaymasına neden oldu. Heyelanda ismi açıklanmayan bir bölge sakini hayatını kaybetti.

Zarar gören evlerde yaşayan 2 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçerken, 60'lı yaşlarındaki bir kişi ise toprak kaymasının meydana geldiği bölgeden kurtarıldı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) ise şiddetli yağışların yarın sabaha dek sürmesinin beklendiğini açıklarken riskli bölgelerde yaşayanları tahliye uyarılarına karşı hazırlıklı olmaya çağırdı. Yerel otoriteler olası nehir taşkınları, toprak kaymaları, heyelanlar ve su baskınlarına karşı tetikte olma çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...