Tgrt Haber
23 Ağustos 2015 14:38

DAEŞ'ten Peşmergeye 'kimyasal saldırı'

Terör örgütü DAEŞ'in Musul’un Tilkef ilçesine bağlı Tilsekof nahiyesinde, Peşmerge güçlerine "kimyasal silahla" saldırdığı belirtildi.

DAEŞ'ten Peşmergeye 'kimyasal saldırı'
saldırı,daeş,

Tilsekof'taki Peşmerge komutanlarından Tarık Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ ile aramızda bulunan 2 kilometrelik mesafeden gelen havan saldırısı nedeniyle bölgede tuhaf bir koku yayılmaya başladı. Cephedeki bir çok kişide kusma ve yanık belirtisi görüldü" dedi.
Kokudan etkilenerek fenalaşanların hastanelere kaldırıldığını aktaran Süleyman, "Hastanedeki incelemede, Peşmergenin kimyasal saldırıya maruz kaldığı bilgisi yer alıyor" ifadesini kullandı.
Bu tür saldırılara karşı korunma imkanlarının olmadığını vurgulayan Süleyman, "Daha önce başka bölgelerde kimyasal saldırılar gerçekleşti. Ancak bizim cephede ilk defa oluyor. Bu saldırılara karşı önlem alınması lazım" diye konuştu
"DAEŞ'in Peşmergeye karşı ikinci kimyasal saldırısı"
DAEŞ'in 16 Ağustos'ta Peşmergeye "hardal ve klor gazı" kullandığı ve saldırıda 8 kişinin gazdan etkilendiği bildirilmişti. 
Erbil'in 70 kilometre güneybatısındaki Mahmur-Güver Cephesi Peşmerge Komutanı Ziryan Şeyh Wesani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmergeye karşı çeşitli kimyasal gazlar kullandığını aktararak, "Örgüt önceki gün, içerisine kimyasal madde yerleştirilen havan toplarıyla güçlerimize saldırdı. Olaydan sonra yaralılarımızın durumuna bakınca hardal ve klor gazı saldırısına uğradığımızı fark ettik. Laboratuvar incelemelerinde bu maddenin daha çok hardal gazı olduğu tespit edildi" demişti.
Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) de terör örgütü DAEŞ'in Irak'ta kimyasal silah kullandığına yönelik haberleri "kaygı verici" şeklinde değerlendirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...