Tgrt Haber
27 Nisan 2022 15:10 - Güncelleme : 27 Nisan 2022 15:19

Dünya bu olayı konuşuyor! Zihinsel engelli bir kişi idam edildi

Singapur’da zihinsel engelli olduğu belirtilen ve uyuşturucu davasında hüküm giyen bir kişinin idam edildiği belirtildi.

Dünya bu olayı konuşuyor! Zihinsel engelli bir kişi idam edildi

Singapur'da uyuşturucu davasında hüküm giyen ve zihinsel engelli olduğu belirtilen Malezyalı bir kişi idam edildi. Ailesinin temyiz mahkemesine sunduğu son itiraz başvurusu da reddedildi. Zihinsel engelli olduğu belirtilen Malezyalı Nagaenthran K. Dharmalingam'ın idam cezasının uygulandığı kaydedildi. Nagaenthran'ın ailesi tartışmalı idam cezasının bugün uygulandığını doğruladı. Sivil toplum kuruluşu Reprieve'nin direktörü Maya Foa, "Nagaenthran Dharmalingam ismi, trajik bir adalet hatasının kurbanı oldu" ifadelerini kullandı.

IQ'SU 69 ÇIKTI

Davayı takip eden insan hakları savunucuları ve avukatlar, Nagaenthran'ın IQ'sunun 69 olduğunu ifade etti. Zihinsel engelli veya akıl hastası olan bir kişinin infazının uluslararası insan hakları hukuku kapsamında yasaklandığını ifade ederek cezasının hapse çevrilmesini talep etmişti. Singapur mahkemeleri, psikiyatristlerin mahkemede verdiği ifadelere dayanarak suç anında eylemin ne anlama geldiğinin farkında olduğunu ve zihinsel engelli olmadığını belirterek karar vermişti.

AF TALEBİ DE REDEDİLDİ

Üzerinde eroin paketi ele geçirilen Nagaenthran K. Dharmalingam, Singapur'daki sert uyuşturucuyla mücadele yasaları uyarınca ölüm cezasına çarptırılmıştı. Sanığın ölüm cezasının ömür boyu hapse çevrilmesi talebi ile 2021'de yapılan devlet başkanı affına yönelik başvurusu da reddedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...