Tgrt Haber
30 May 2021 23:23

Dünyayı sarsacak iddia: Kovid-19 laboratuvarda üretildi

Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan korona virüs salgınıyla ilgili sarsıcı bir iddia ortaya atıldı. İngiliz ve Norveçli iki bilim insanı, virüsün Çin'deki bir laboratuvarda üretildiğini öne sürdü.

Dünyayı sarsacak iddia: Kovid-19 laboratuvarda üretildi
korona virüs,çin,laboratuvar,kovid-19

İlk olarak 2019 yılının sonlarına doğru Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınıyla ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. İngiliz Profesör Angus Dalgleish ve Norveçli bilim insanı Dr. Birger Sorensen, salgının kaynağı olarak Çin'i işaret etti.

"KOVİD-19 LABORATUVAR ORTAMINDA ÜRETİLDİ"

Angus Dalgleish ve Birger Sorensen'in araştırmasına göre, Çinli bilim insanları virüsü laboratuvar ortamında üretti. Virüsün yarasalardan yayılmış gibi görünmesi için de tersine mühendislik yöntemini uyguladı. Söz konusu araştırmadaki iddiaya göre, Çinli bilim insanları önemli bir proje üstünde çalışırken Kovid-19 virüsü ortaya çıktı. Çin'in sorumluluğu üzerinden atmak için verileri kasıtlı olarak yok ettiğini ya da sakladığını iddia eden Avrupalı araştırmacılar, Çin'de konunun iç yüzüyle ilgili gerçekleri söyleyemeye çalışan kişilerin de susturulmaya çalışıldığını savundu.

DÜNYAYI SARSACAK İDDİAYA 'YARASA' ENGELİ

Bir sene önce aşıyı geliştirmeye çalışırken virüste değişiklik yapılması durumunda özgün izlerle karşılaştıklarına dikkat çeken Dalgleish ve Sorensen, virüsün yarasadan oluştuğu kanısı hakim olduğu için yaptıkları araştırmalarının bilimsel dergilerde yayınlanmadığını dile getirdi. Fakat ikilinin yeni çalışması nihayet "Quarterly review of Biophysis Discovery" adlı bir dergide yer bulacak.

DSÖ, VİRÜSÜN LABORATUVAR SIZINTISI OLAMAYACAĞINI DUYURMUŞTU

Çin, ABD'yi Covid-19 salgınını siyasallaştırmakla suçlayarak, uluslararası uzmanların "Çin'in açık ve şeffaf tavrını övdüğünü" ifade etmişti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian perşembe günü yaptığı bir açıklamada, "ABD'deki bazı insanlar gerçekleri ve bilimi tamamen görmezden geliyor" demişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Covid-19'u araştırmak üzere Wuhan kentine gönderdiği bilim adamlarından oluşan bir heyet, virüsün "muhtemelen yarasalardan insanlara başka bir hayvan yoluyla bulaştığını ve bir laboratuvar sızıntısının olası olmadığını" ifade etmişti.

BIDEN'DAN KOVİD-19'UN KÖKENİNİ ARAŞTIRMA TALİMATI

Bu haftanın başlarında ise, ABD Başkanı Joe Biden, ABD istihbarat kuruluşlarına talimat vererek Covid-19'un kökeninin araştırılması ve raporun 90 gün içinde hazırlanmasını istemişti. Biden aynı zamanda virüsün Çin'de bir laboratuvar kazası olarak geliştiği ihtimalinin de değerlendirilmesi çağrısında bulunmuştu. ABD ayrıca, Çin'i salgının kökenlerine ilişkin uluslararası araştırmalarla işbirliği yapmaya çağırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...