Tgrt Haber
27 Haziran 2022 13:57 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 14:03

Elon Musk’tan bebek çağrısı: Japonya ortadan kalkacak

Ünlü milyarder iş insanı Elon Musk, doğum oranlarının düşmesinden dolayı Japonya’nın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyerek “Böyle giderse ABD’nin de kaderi Japonya’ya benzeyecek” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Elon Musk’tan bebek çağrısı: Japonya ortadan kalkacak
Elon Musk

Tesla’nın CEO’su milyarder iş insanı Elon Musk, bu kez dünyadaki doğum oranları üzerine yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Musk, doğum oranlarının düşmesinden dolayı Japonya’nın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ve ABD’nin de benzer bir durumu yaşayacağı konusunda uyardı.  Japonya’nın geçtiğimiz yıl nüfusunun 600 bin kişi azaldığının altını çizen Tesla CEO’su Musk, “Ben her zaman bebek yapılmasını destekliyorum” diye konuştu. Sekiz çocuk babası Musk, “Mevcut eğilim iyi değil. İnsan sayısı iyi bir eğilim göstermiyor. Japonya öncü bir göstergedir. Geçen yıl 600 bin kişiyi kaybettiler” dedi. 

haber#

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı, ülke nüfusunun art arda on birinci yıl düştüğünü ve 644 bin kişi azaldığını aktardı.

Resmi verilere göre 15 ila 64 yaş arasındaki kişilerin oranının yüzde 59,4 ile en düşük seviyeye ulaştı, 65 yaş ve üzerindekilerin oranın ise yüzde 28,9 ile rekor seviyeye ulaştı. 

“JAPONYA ORTADAN KALKACAK”

Musk, "Eğer bu eğilim devam ederse Japonya tamamen ortadan kalkacak. Umarım öyle olmaz. Birçok insan, gezegendeki mevcut insan sayısının sürdürülemez olduğu söylüyor. Bu tamamen doğru değil. Nüfus yoğunluğu aslında oldukça düşük” dedi.

İş insanı Musk, doğum oranlarının düşmesinden dolayı Japonya’nın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyerek “ABD’nin de kaderi Japonya’ya benzeyecek” dedi. 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...