Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 09:29 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 09:43

Finlandiya'dan PKK açıklaması: Türkiye ile iş birliğine açığız hazırız

Finlandiya'dan terör örgütü PKK'ya ek yaptırımlara hazır olduklarına ilişkin açıklama geldi. Terör şüphelilerinin iadesi için de Türkiye ile iş birliği vurgusu yapıldı.

Finlandiya'dan PKK açıklaması: Türkiye ile iş birliğine açığız hazırız
finlandiya,terör,pkk

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı mutabakatın ardından Helsinki hükümetinden önemli bir açıklama geldi. Açıklamayı Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto yaptı. Haavisto, "PKK'ya karşı ilave adımlar atmaya ve Türkiye'den bu konuda bilgi almaya hazırız" dedi. Dışişleri Bakanı, terör suçlularının Türkiye'ye iadesi konusunda kendi yasalarını izlediklerini belirtti.

PYD/YPG ve FETÖ'yü terör örgütü olarak tanıyıp tanımayacakları sorulan Haavisto, üçlü muhtıra metninin 4. maddesini işaret etti. Finlandiyalı Dışişleri Bakanı PYD/YPG ve FETÖ'ye destek vermediklerini söyledi.

TÜRKİYE'NİN YAKIN TAKİBİNDELER

NATO’ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya’ya terör örgütü PKK/YPG ve FETÖ’ye geri adım attırılırken yapılan 10 maddelik anlaşmada 9’uncu madde dikkat çekti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer anlaşmaya uymazlar ise Meclis’ten geçmez” diyerek veto hakkını elinde tuttuğunu hatırlatması iki ülkenin atacağı adımların yakından takip edileceğin sinyalini verdi. İmzalanan 10 maddelik mutabakatta 9’uncu maddedeki bunun denetlenmesi için Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında Ortak Daimi Mekanizma tesis edilecek. Kurulacak mekanizmada, üç ülkenin Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile istihbarat örgütleri müşterek çalışarak sürecin işleyişini denetleyecek. Ortak mekanizma diğer NATO ve AB üyesi ülkelerin katılımına da açık olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...