Tgrt Haber
05 Aralık 2018 15:22

Fransız polisi eylemcileri darp ederken görüntülendi

Fransa'da ‘Sarı Yelekliler ’in zam protestoları sonuç verdi. Fransa hükümeti zam kararını geri çekti. Fransız polisinin gösterilerde uyguladığı şiddet büyük tepki çekti.

Fransız polisi eylemcileri darp ederken görüntülendi
fransa,protesto,fransız polisi,şiddet,paris,sarı yelekliler

Fransa'da zam protestolarıyla başlayan daha sonra isyana dönüşen eylemler dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. ‘Sarı yelekliler ’in dev protestosu sonuç verdi. Ülke savaş alanına dönünce Fransa hükümeti geri adım atmak zorunda kaldı.Hükümet akaryakıt zammını 6 ay erteleyerek geri çekti.

Birleşmiş Milletler (BM), Fransa'da "Sarı Yelekliler" tarafından ülkedeki akaryakıt zamlarını protesto etmek için düzenlenen ve sokaklarda "savaş görüntüsü"ne yol açan gösterilerde polisin şiddet kullanmadığını savunmuştu. Eylemde kaydedilen ve büyük tepki çeken bu görüntüler polis şiddetini gözler önüne serdi.

Gösteriler sırasında Fransız polisi aşırı güç kullandı. Kovaladıkları göstericileri bir lokantada köşeye kıstıran polisler, kaçacak yeri kalmayan göstericilere cop ve tekmelerle saldırdı. Polislerin göstericileri darp ettiği o anlar amatör kameralara böyle yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...