Tgrt Haber
06 Aralık 2015 08:23

Gereği neyse Türkiye onu yaptı

Moskova’dan ‘haklısınız’ mesajı... Öğretim üyesi Prof. Zdrojewski'ye göre Türkiye, bağımsız her ulusal güç gibi hava sahasını korudu.

Gereği neyse Türkiye onu yaptı
moskovairusya,türkiye,

Moskova Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Andrey Zdrojewski, Türkiye-Rusya krizini AKŞAM’a değerlendirdi. Dünyaca ünlü akademisyen, “Suriye sınırında yaşanan sıcak olaya iki ülkenin uluslararası konumu açısından bakıldığında Türkiye’nin haklı olduğu görülür. Rusya kendi toprakları dışında bir savaşa müdahil olmuş ve kendi toprakları dışındaki operasyonları esnasında bir başka ülkenin hava sahasını işgal etmiştir. Türkiye bağımsız her ulusal güç gibi uyarıları yapmış ve askeri protokol içinde hava sahasını savunmuştur. Bu konuda Türkiye’nin haksız olduğunu kimse iddia edemez” dedi.

TAKDİR VE HAKLILIK KAZANIYOR

Zdrojewski şunları söyledi: " Türkiye ihtiyatlı ve olgun bir devlet tavrı sergiliyor. Bu tavır Türkiye’nin uluslararası alanda takdir ve haklılık kazanmasını sağlıyor. İki ülke de ihtiyatlı davranabilirse kısa sürede ticaret eski gücüne ulaşır ve yaptırımlar bir süre sonra sona erer. İki ülkenin de bu yönde hareket edeceğine inanıyorum.

Kıtaya direniyor  

Rusya daha önce Avrupa’daki doğalgaz krizinde görüldüğü üzere gerekirse kıtayı bile karşısına alabiliyor ve başka ticari ortaklarla açığını kapatabiliyor. Önümüzdeki birkaç yıl  Türkiye, Rusya için düşman statüsünde olacak."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...