Tgrt Haber
27 Aralık 2021 11:50

İlk Omicron ölümünün görüldüğü Avustralya'da yanlış test sonucu skandalı

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiği Avustralya'da Covid-19 testi skandalı ortaya çıktı. Noel öncesi yüzlerce kişiye yanlış test sonucu gönderildi.

İlk Omicron ölümünün görüldüğü Avustralya'da yanlış test sonucu skandalı
avustralya,,omicron,,koronavirüs,,covid-19,

Covid-19'un hem Delta hem de Omicron varyantlarının etkili olduğu Avustralya'da Omicron varyantı kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Sağlık Bakanlığı, eyaletin başkenti Sydney'de hayatını kaybeden 80’li yaşlardaki erkek hastanın Avustralya’da Omicron varyantından ölen ilk kişi olduğunu duyurdu.

Salgın döneminde en katı tedbirleri uygulamasına rağmen her gün binlerce vakanın görüldüğü Avustralya'da bir de yanlış Covid-19 test sonucu skandalı baş gösterince ortalık karıştı. Sidney'de bir hastanede yüzlerce kişiye yanlış test sonucu gönderildi.

Dailymail'in haberine göre, Noel öncesi Covid-19 testi yaptıran bin 395 kişiye 'test sonucunuz negatif' mesajı gönderildi. Fakat bu kişilerin Covid-19 pozitif olduğu ortaya çıktı. Hastane, 23-24 Aralık tarihlerinde test yaptıran kişilerden özür diledi. Hastane, söz konusu durumun 'insan hatası' kaynaklı olduğunu belirtti.

İlk Omicron ölümünün görüldüğü Avustralya'da yanlış test sonucu skandalı

25 Aralık'taki Noel kutlaması öncesi negatif test sonucu alan kişilerin toplumda birçok kişiyle bir araya geldiği düşünüldüğünde ise vakalarda ciddi bir artış olacağından korkuluyor.

 

Öte yandan Avustralya'da son 24 saatte 9 bin 123 yeni vakanın görüldü ve Avustralya koronavirüsten en çok etkilenen 83. ülke konumunda.

2 yıl boyunca 311 bin 83 kişinin enfekte olduğu ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 196.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...