Tgrt Haber
21 May 2022 09:23 - Güncelleme : 21 May 2022 09:38

İngiliz Bakan Moldova planını açıkladı: Silahlandıracağız 

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken savaşın başka ülkelere sıçrama ihtimaline karşın kritik kararlar alınmaya başlandı. Bunlardan en dikkat çekeni İngiltere’den geldi…

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Telegraph
İngiliz Bakan Moldova planını açıkladı: Silahlandıracağız 
Moldova,Liz Truss

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 3’üncü ayını doldururken İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss’dan kritik bir açıklama geldi. Savaşın başka ülkelere sıçrama ihtimalini değerlendiren Truss, “Vladimir Putin'in işgalini durdurmak için Moldova'ya silah vereceğiz” dedi. Truss İngiliz gazetesi The Telegraph ile yaptığı röportajda Dışişleri Bakanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki yenilgiye rağmen ‘daha büyük bir Rusya’ hayalinde kararlı olduğunu kaydetti. Ukrayna'nın güneybatısında bulunan ve NATO üyesi olmayan Moldova’nın Putin'in Ukrayna'dan sonraki hedefi olabileceği tahmin ediliyor. 

HEDEFİMİZ NATO STANDARTLARI 

Truss, Moldova'nın savunmasının gelecekteki herhangi bir saldırıyı caydırmak için ‘NATO standartlarında’ olduğundan emin olmak için görüşmelerin yapıldığını belirtti. “Moldova'yı NATO standartlarına göre donatmak isterim. Bu, müttefiklerimizle yaptığımız bir tartışma” diyen Truss, "Putin daha büyük bir Rusya hayali konusunda kesinlikle net.

Kiev'i alma girişimlerinin başarılı olmaması, bu hırslarından vazgeçtiği anlamına gelmez. Planlar kabul edilirse, NATO askeri ittifakının üyelerinin Moldova'ya Sovyet döneminden kalma teçhizatını değiştirerek modern silahlar sağlayacak.  Askerleri bunları nasıl kullanacakları konusunda eğitecek” dedi. 

PLANLARI ORTAYA ÇIKTI

Belarus Cumhurbaşkanı ve bir Putin müttefiki olan Alexandr Lukaşenko, Ukrayna işgalinden kısa bir süre sonra Rus birliklerinin hareketleriyle ilgili bir yayında işgal planlarını gösterdiğinde Rusya'nın Moldova'ya yönelik niyetleri ortaya çıkmıştı. Öte yandan Putin'in birlikleri şu anda doğu Donbass bölgesi için amansız bir mücadele yürütüyor. 

 

Kaynak: The Telegraph
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...