Tgrt Haber
24 Ocak 2022 16:15

İngiltere'de bakan yardımcısı 'Müslümanım diye kovuldum' dedi Johnson soruşturma başlattı

İngiltere'de Ulaştırma Bakan Yardımcılığı görevinden alınan Nusrat Ghani, 'Müslüman olmasını' gerekçe gösterdi. Başbakan Boris Johnson, bu iddiayla ilgili soruşturma başlattı.

İngiltere'de bakan yardımcısı 'Müslümanım diye kovuldum' dedi Johnson soruşturma başlattı
boris johnson,,ingiltere,,nusrati ghani,

İngiltere'de iktidar partisi milletvekili Nusrat Ghani, Sunday Times gazetesine, o dönem partinin disiplinden sorumlu yetkilisine neden görevden alındığını sorduğunu ve ''Müslümanlığın bazı meslektaşlarını rahatsız ettiği'' cevabını aldığını söyledi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu iddiayı çok ciddiye aldığını söyleyerek soruşturma başlattığını söyledi. 

O dönemde Muhafazakar Parti'nin disiplinden sorumlu yetkilisi olan Mark Spencer ise iddiaların doğru olmasını söyledi. Spencer, o dönem Johnson'ın Ghani'ye resmi şikayette bulunmasını tavsiye ettiğini fakat eski bakan yardımcısının bunu yapmadığını söyledi. Ghani ise parti içinde dışlanacağını ve kariyerinin zarar göreceğini düşündüğü için sessiz kaldığını belirtti.

İngiltere'de bakan yardımcısı 'Müslümanım diye kovuldum' dedi Johnson soruşturma başlattı
Nusrat Ghani

 

BBC'nin haberine göre, eski Dışışleri Bakan Yardımcılarından Barones Sayeeda Warsi, Ghani'nin deneyiminin hükümet içinde 'herkesin bildiği bir sır olduğunu' söyledi. Warsi, Johnson'ın soruşturma kararının bir 'başlangıç' olduğunu fakat soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Warsi, Muhafazakar Parti içinde 'İslamofobik ırkçılığın, diğer ırkçılık türleri kadar ciddi görülmediğini ve konu medyaya yansımadığı sürece harekete geçilmediğini' savundu.

''PARTİMDE IRKÇILIĞA YER YOK''

Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi ise Twitter'daki paylaşımında partisinde "İslamofobiye veya herhangi bir ırkçılığa yer olmadığını" yazdı. Zahawi iddiaların "düzgün bir şekilde soruşturulması ve ırkçılığın ortadan kaldırılması" gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Sajid Javid de konunun "düzgün bir soruşturmaya" ihtiyaç duyduğunu belirterek, Ghani'yi "resmi bir şikayette bulunmasında" destekleyeceğini ve Ghani'nin "dinlenmesi gerektiğini" ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...