Tgrt Haber
17 Ocak 2020 21:57

İran ve Kanada Dışişleri Bakanları 'düşürülen Ukrayna uçağını' Umman'da görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Umman'ın başkenti Muskat'ta Kanadalı mevkidaşı François-Philippe Champagne ile bir araya geldi.

İran ve Kanada Dışişleri Bakanları 'düşürülen Ukrayna uçağını' Umman'da görüştü
İran,,Kanada

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, düşürülen Ukrayna uçağına ilişkin konular ele alındı.

Görüş alışverişinde bulunuldu

Olaydan duydukları derin üzüntüyü dile getiren Zarif ve Champagne, söz konusu uçakta vatandaşlarını kaybeden İran ve diğer ülkeler arasındaki teknik, konsolosluk ve hukuki iş birliği meselelerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Yeniden bir araya gelme kararı alındı

Görüşmede ayrıca iki ülke dışişleri bakanlıklarında görevli uzman ekipler arasındaki irtibatın sürdürülmesi ve iki bakanın uygun bir zamanda yeniden bir araya gelmesi kararı alındı.

Kanada'nın talebi üzerine gerçekleşti

Zarif-Champagne görüşmesinin, Kanada'nın talebi üzerine İran Dışişleri Bakanı'nın Hindistan dönüşü Muskat'ta gerçekleştirildiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...