Tgrt Haber
17 Mart 2021 17:02

İranlı reformist siyasetçi: Halk destek vermezse Rusya gibi dağılırız

İranlı reformist siyasetçi Mesud Pizişkiyan, halkın siyasetçilere güveninin sarsıldığını ve bu durumun ülke bütünlüğünü tehdit ettiğini söyledi.

İranlı reformist siyasetçi: Halk destek vermezse Rusya gibi dağılırız
Mesud Pizişkiyan,İran,,reformist siyasetçi

"Jahanesanat" gazetesine konuşan İranlı reformist siyasetçi Mesud Pizişkiyan, haziran ayında 13'üncüsü düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

Pizişkiyan, "Seçimlere bu kadar az bir süre kalmışken bu güven sorununu ortadan kaldırmak son derece zor. Seçimlerde halkın yüksek katılımına ihtiyacımız var. Eğer halk destek vermezse Rusya (Sovyetler Birliği) gibi dağılırız." dedi.

İran Devrimi (1979) sonrasında düzenlenen seçimlerde adayların seçim öncesi sloganlarını ve verdikleri sözleri yerine getiremediklerini veya ideallerinden uzaklaştıklarını savunan Pizişkiyan, iki dönemden bu yana cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Hasan Ruhani'nin de hatalarının olabileceğini, fakat son dönemde artan ABD yaptırımları nedeniyle devletin iş yapabilme kapasitesinin azaldığını kaydetti.

İran'da 13. dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri 18 Haziran 2021'de düzenlenecek. 2020 yılındaki genel seçimlere katılım oranı ülke genelinde son 41 yılın en düşük oranı olan yüzde 42,57'ydi. Başkent Tahran'da ise bu oran yüzde 25 seviyelerinde kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...