Tgrt Haber
20 Ekim 2021 07:31

İşgalci İsrail'den bir tahrik daha: Postalla camiyi işgal edip fotoğraf çektiler

İsrail’in Mescid-i Aksa'yı Yahudilerin ibadetine açmaya yönelik tahrikleri sürüyor. İsrail askerleri çocuklar Kur’ân okurken camiye baskın yaptı. Postallarla camiyi işgal edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İşgalci İsrail'den bir tahrik daha: Postalla camiyi işgal edip fotoğraf çektiler
filistin,israil,kudüs,mescidi aksa

Mescid-i Aksa'yı Yahudilerin ibadetine açmaya yeltenen İsrail, tahriklerini sürdürüyor. Askerler, el-Halil’deki Harem-i İbrahim Camii’ne çocuklar Kur’ân okurken baskın yaptı. Harem-i İbrahim Camii, Müslümanlar arasında Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'dan sonra en mukaddes dördüncü cami olarak kabul ediliyor. İşgalci İsrail askerleri postallarla camiyi işgal edip hatıra fotoğrafı çektiler.

İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanları tahrik etmeyi sürdürüyor. Son tahrik Batı Şeria'nın el-Halil şehrinde bulunan Harem-i İbrahim Camii'nde yapıldı.

KÜSTAHLIĞIN FOTOĞRAFINI ÇEKTİLER

İsrail askerleri, cami çevresindeki tedbirleri sıkılaştırdı, kritik giriş ve kavşaklarda askerî kontrol noktaları kurarak camiye giden Filistinlileri engelledi. Önceki akşam ise Filistinli çocukların Kur'ân-ı kerim öğrendiği sırada askerler camiye baskın düzenledi. İsrail askerleri camiye botlarıyla girerek çocukları rahatsız etti. İşgalciler yaptıkları küstahlığın ise hatıra fotoğrafını çekti.

İşgalci İsrail'den bir tahrik daha: Postalla camiyi işgal edip fotoğraf çektiler

130 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Öte yandan İsrail güçleri, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlid Kandili münasebetiyle işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Şam Kapısı’nda toplanan Filistinlilere müdahale etti. Filistinlilere hiçbir gerekçe göstermeden göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile saldıran İsrail güçlerinin müdahalesinde 130 kişi yaralandı, çıkan olaylarda 22 kişi gözaltına alındı.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...