Tgrt Haber
23 Haziran 2022 10:23 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 10:40

İsveç terör propagandasını televizyona taşıdı! Terörist elebaşlarından Mazlum Abdi ile röportaj yaptı

NATO’ya üye olmak için can atan ama ülkesinde terör örgütü PKK/YPG’nin faaliyetlerine izin veren İsveç yeni bir skandala daha imza attı. Daha önce terörist Salih Müslim ile röportaj yapan İsveç devlet televizyonu bu sefer başka bir teröriste mikrofon uzattı. Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin saklandığı sözde makamından SVT'ye açıklamalarda bulundu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsveç terör propagandasını televizyona taşıdı! Terörist elebaşlarından Mazlum Abdi ile röportaj yaptı
isveç,terörist,Mazlum Abdi

Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’ye destek verdiği gerekçesi ile NATO üyeliğini veto ettiği İsveç yeni bir skandala daha imza attı. Daha önce Türkiye’nin teröristleri iade talebini reddeden İsveç geçtiğimiz günlerde terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını devlet binasında yansıtmıştı. Örgüt sempatizanları ülkede terör örgütü lehine sloganlar atarken İsveç bu sefer terör propagandasını televizyona taşıdı. Daha önce terörist Salih Müslim ile röportaj yapan İsveç devlet televizyonu SVT bu sefer miktofonu Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin'e uzattı.

MAZLUM ABDİ İSVEÇ DEVLET TELEVİZYONUNA RÖPORTAJ VERDİ

İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile görüşmeler yaptığı bir dönemde SVT'ye saklandığı sözde makamından açıklamalarda bulunan terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemek için yapacağı muhtemel bir operasyona cevap vereceklerini söyledi.

İSVEÇ’TEN DESTEĞİNİ SÜRDÜRMESİNİ İSTEDİ

Türkiye'nin muhtemel operasyonu için NATO ülkelerine baskı yaptığını iddia eden terörist elebaşı Şahin, "İsveç'in kendilerine verdiği desteğin devam etmesi ve bu desteğin siyasi ve ahlaki olduğunu açıklaması gerektiğini" kaydetti.

ERDOĞAN’IN TEPKİSİ AKILLARA GELDİ

SVT, terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşlarından Salih Müslim ile de Suriye'nin kuzeyinde saklandığı ABD askeri üssünde 25 Mayıs'ta röportaj yapmıştı. Bu röportaja tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle İsveç, Stockholm’ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yapıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...