Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 05:54 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 06:03

İsveç Dışişleri Bakanı Linde’den Sol Parti’ye PKK tepkisi: Kabul edilemez

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, 'Almedalen Politika Forumu'nda terör örgüt PKK'yı simgeleyen paçavralarını açıp propagandasını yapan Sol Partiye sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsveç Dışişleri Bakanı Linde’den Sol Parti’ye PKK tepkisi: Kabul edilemez
isveç,pkk

NATO üyeliğine hazırlanan İsveç’te terör örgütü PKK/YPG propagandası bir kez daha gündem oldu. Daha önce ülkelerinde terör örgütünün eylemlerine izin veren İsveç’te bu sefer muhalefet partisi olan Sol Parti skandala imza attı. İsveç'in Gotland Adası'nda 'Almedalen Politika Forumunda Sol Parti milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcolm Jallow ve Lorena Delgado Varas, terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralarını açarak, PKK'nın terör örgütü olmadığını yönünde propaganda yaptı.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ’NDEN TEPKİ GELDİ

Yaşanan skandal olay sonrasında İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde duruma tepki gösterdi. Linde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson'u da etkileyerek, ''Bu kesinlikle kabul edilemez, PKK, 1984 yılında Olof Palme hükümeti tarafından terörist örgüt ilan edilen ve birçok masumun canına kıyarak vicdanları yaralayan bir örgüttür. Sol parti PKK eylemini derhal bırakmalıdır.''ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AnnLinde/status/1544414050829963264

Aynı ifadeleri Twitter hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da kullanarak Sol Parti'yi uyardı.

https://twitter.com/johanssonmorgan/status/1544410300551766024

SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ FETÖCÜ ENES KANTER’İ ÜLKEDE GEZDİRMİŞTİ

Öte yandan, YPG/PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, haziranda terör örgütü FETÖ destekçilerinden Enes Kanter'e İsveç Meclisi'ni gezdirerek ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurmaması için kulis yapmıştı.

İsveç Dışişleri Bakanı Linde’den Sol Parti’ye PKK tepkisi: Kabul edilemez

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...