Tgrt Haber
09 Eylül 2021 15:52

Kayıp ABD'li dağcının cesedi zirvede 'oturur' halde bulundu

İki gündür aranan 24 yaşındaki ABD'li dağcının cesedi, Bolivya'nın en yüksek ikinci dağının zirvesinde 'oturur' halde bulundu.

Kayıp ABD'li dağcının cesedi zirvede 'oturur' halde bulundu
bolivya,,abd,,dağcı,

24 yaşındaki Daniel Granberg, Bolivya'nın başkenti La Paz'da 6 bin 402 metre yükseklikteki Illimani Dağı'na tırmanışının ikinci gününde hayatını kaybetti. Bolivya And Dağları Kurtarma Ekibi'yle çalışan dağ rehberi Sergio Condori Vallejos, Daniel'ın Bolivya'nın Cordillera Real Dağları'nın zirvesinde 'oturur' vaziyette, cansız olarak bulunduğunu söyledi.

Vallejos, Daniel'ın hastalanmadan önce Cordillera Real Dağları ve Illmani boyunca uzanan en uzun ve en zorlu rotada yola koyulduğunu belirtti. The Assosciated Press'in haberine göre, Daniel'ın cesedinin zirveden aşağı taşınması iki gün sürdü.

Kayıp ABD'li dağcının cesedi zirvede 'oturur' halde bulundu

Daniel'ın annesi Jean Granberg, oğlunun önceki gece nefes darlığı çektiğini, hafif baş ağrısı olduğunu fakat hayati tehlikesi olduğunu gösteren hiçbir belirtinin olmadığını söyledi. Granberg, oğlunun 2 bin 438 metre üzerine çıkan dağcıları etkileyebilen yüksek irtifaya bağlı akciğer hastalığından öldüğünü belirtti. 

 

Öte yandan Daniel, iki aydır Bolivya'daydı ve sosyal medya paylaşımlarına göre, 6,088 metre yükseklikteki Huayna Potosi de dahil And Dağları'nın zirvelerine tırmanmış. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...