Tgrt Haber
06 Ocak 2022 11:01

Gazeteci Güngör Yavuzaslan'dan çarpıcı Gezi Parkı olayları benzetmesi! Olaylarda karanlık el FETÖ

Doğalgaz zamlarına tepki olarak başlayan Kazakistan’daki protestolar şiddete, yağmaya dönüştü. Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, olaylarda iç ve dış mihraklara dikkat çekti. Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen Kazakistan’ın FETÖ’yü barındırmaya devam ettiğini kaydeden Gazeteci Güngör Yavuzaslan, “İsyan, Gezi Parkı olaylarına benziyor. Kazakistan’daki olaylarda da FETÖ’nin parmağı var” dedi.

Gazeteci Güngör Yavuzaslan'dan çarpıcı Gezi Parkı olayları benzetmesi! Olaylarda karanlık el FETÖ
Kazakistan&tt2;da şiddet olayları,FETÖ,dış mihrak

Kazakistan’da isyanın ateşi dindirilemiyor. Doğalgaza yapılan zam sonrasında sokaklara dökülen halk, peş peşe gelen açıklamalara, istifaya, zammın geri çekilmesine rağmen evlerine dönmüyor. Zamma tepkiyle başlayan protestolar, iş yerlerinin, sokakların, resmi kurumların işgaline kadar gitti. İsyanın yayıldığı birçok ilde olağanüstü hal ilan edilirken Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, protestolara ülkeye dışarıdan gelen teröristlerin liderlik ettiğini söyleyerek protestoların bastırılması için Rusya ve müttefik ülkelerden yardım istedi. Peki yaşanan olaylar Kazakistan’ın Gezi Parkı mı? Dış mihraklar söz konusu mu? Olaylarda Türkiye’nin uyarılarına rağmen Kazakistan’ın temizlemediği FETÖ’nün parmağı var mı? Gazeteci Güngör Yavuzaslan, Kazakistan’da yaşanan olaylara yönelik çarpıcı yorumlarda bulundu. 

KAZAKİSTAN’IN GEZİ OLAYI 

Kazakistan’daki son durumu değerlendiren Yavuzaslan, Almata’da bu sabah itibariyle ulusal muhafızların meydanlara konuşlandığını ve silah seslerinin gelmeye başladığını söyledi. Olaylara hem iç gerginlik hem de bölgesel açıdan bakmak gerektiğini kaydeden Yavuzaslan, Kazakistan’ın Çin’in Kuşak-Yol projesinin en önemli çıkış noktası olduğuna dikkat çekti. Ülkede 120 çeşit millet yaşadığını vurgulayan Yavuzlaslan “Bu isyan, Gezi Parkı olaylarına benziyor. Zamlar bahane edildi. Devlet zammı geri çekmesine ve diğer talepleri yerine getirilmesine rağmen karanlık bir el halkı sokağa döktü” dedi. 

Gazeteci Güngör Yavuzaslan'dan çarpıcı Gezi Parkı olayları benzetmesi! Olaylarda karanlık el FETÖ

KAZAKİSTAN’DAKİ OLAYLARDA FETÖ PARMAĞI 

Yavuzaslan, olayların arkasında FETÖ parmağının da olabileceğine dikkat çekerek şöyle devam etti: 
“Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen Kazakistan FETÖ okullarını kapamadı. Kazakistan’da 94’ten itibaren FETÖ nesli yetişti. FETÖ’nün okullarında yetişenler şu an ülke yönetimindeler, iş dünyası, STK, eğitim, güvenlik alanlarındalar. Nasıl Türkiye’deki Gezi Parkı olaylarında FETÖ etkisini gördüysek burada da benzer bir durum söz konusu. Geçen yıl Kırgızistan’da da benzer bir senaryo yaşandı. Maalesef Kazakistan’da şuan, sosyolojik olarak halkı provoke eden ve halk üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olan FETÖ nesli bulunuyor.” 

PETROL VE DOĞLAGAZ PAYLAŞILAMIYOR

Yavuzaslan, ülkenin ciddi bir petrol, doğalgaz üreticisi olduğunu ve altın başta olmak üzere değerli madenlere sahip olduğunu söyledi. Ülkedeki petrol zenginliğinin halkın geniş tabanına yayılmadığına dikkat çeken Yavuzaslan, “Ülkede Çin, Rusya, ABD, Avrupa ülkeleri ve Türkiye’nin de yatırımları var. En fazla Rusya’nın yatırımı bulunuyor. Uluslararası yatırımlara çok açık bir ülke. Halk doğalgaz ve petrol zenginliğinin daha geniş kitlelerle paylaşılmasını talep ediyor” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...