Tgrt Haber
08 Kasım 2021 18:03

Koronadan sonra kuş gribi! Avrupa ülkelerine yayıldı

İngiltere’nin Alcester kentindeki bir tesiste bulunan kanatlı hayvanlarda kuş gribi tespit edildi. Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanlığı, tüm hayvanların itlaf edileceğini açıkladı.

Koronadan sonra kuş gribi! Avrupa ülkelerine yayıldı
koronavirüs,kuş gribi,avrupa

İngiltere’de Alcester kentindeki bir tesiste bulunan kanatlı hayvanlarda yüksek derecede bulaşıcı olan H5N1 virüsü diğer adıyla kuş gribi tespit edildi. Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı, tesisteki vakaları doğrulayarak tüm hayvanların itlaf edileceğini belirtti. Tesiste kaç adet hayvanın bulunduğu açıklanmazken tesis çevresinde 3 kilometrelik koruma bölgesi ve 10 kilometrelik gözetim bölgesi ilan edildi.

BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNE YAYILDI

Son kuş gribi vakaları, İngiltere’de ülke çapında Kuş Gribi Önleme Bölgesi ilan edilmesi ve çiftliklere biyogüvenlik önlemlerini sıkılaştırma emri verilmesinden bir haftadan daha kısa bir sürede tespit edildi.  Galler’in kuzeyinde, İskoçya’nın doğusunda ve İngiltere’nin merkezinde kanatlı hayvanlarda tespit edilen kuş gribi son birkaç haftadır, aralarında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Danimarka’nın bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde yayılmaya başladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...