Tgrt Haber
30 Eylül 2021 09:04

Müslümanlara yönelik baskı artıyor! Fransa 6 cami daha kapatacak

Fransa’da 6 caminin daha kapatılması için çalışmalar başlatılırken, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 2023'ten itibaren yurt dışından din görevlisinin ülkeye gelemeyeceğini açıkladı.

Müslümanlara yönelik baskı artıyor! Fransa 6 cami daha kapatacak
Fransa,Cami

Fransa’da Müslümanlara ait cami ve derneklere baskı artıyor. çişleri Bakanı Gerald Darmanin, Le Figaro gazetesine verdiği demeçte, "ayrılıkçı" yasası yürürlüğe girmeden önce ülkede "aşırıcıların" bulunduğu 650 yerin kapatıldığı ve 24 bin yerin polis tarafından denetlendiğini açıkladı.

6 CAMİ DAHA KAPATILIYOR

Kasım 2020'den bu yana "radikalleştiği" iddiasıyla 89 camide yapılan denetlemelerin sonucunda 3'te 1'inin kapatıldığını ifade eden Darmanin; Sarthe, Meurthe-et-Moselle, Cote-d’Or, Rhone ve Gard bölgelerinde 6 caminin daha kapatılması için işlemlerin başlatıldığını aktardı.

10 DERNEK FESHEDİLECEK

4’ü ekimde olmak üzere toplam 10 derneğin feshedileceğini de duyuran Darmanin, "Bunlar arasında Selefi bir dernek, Rhône bölgesinde sözde İslamofobi'ye karşı mücadele eden bir kurum ve sözde insani yardım yapan bir yapı bulunuyor" ifadelerini kullandı.
"Ayrılıkçı" olduğu iddiasıyla 205 derneğin banka hesabına el konulduğunu söyleyen Darmanin, Bakanlar Kurulu'ndan 2 derneğin feshedilmesini talep edeceğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...