Tgrt Haber
30 Eylül 2021 14:02

Nazi davasının 96 yaşındaki sanığı duruşma gününde kayıplara karıştı

Almanya'da İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi toplama kampında görev yapan 11 bin 412 kişinin ölümüne yardım etmekle suçlanan 96 yaşındaki Alman sekreter Irmgard Furchner, ilk duruşma incesi kayıplara karıştı.

Nazi davasının 96 yaşındaki sanığı duruşma gününde kayıplara karıştı
almanya,nazi,dava

İkinci Dünya Savaşı esnasında Nazi toplama kampında toplu katliama yardım etmekle suçlanan 96 yaşındaki Alman Irmgard Furchner, davanın ilk duruşması öncesi firar etti. Stutthof toplama toplama kampında sekreter olarak çalışan ve o dönem 18 yaşında olan Furchner, 11 bin 412 kişinin ölümüne yardım etmekle suçlanıyor. 

Mahkeme Sözcüsü Frederike Milhoffer, Furchner’in bugün başlayacak dava öncesinde kaldığı yaşlılar yurdundan kaçtığını doğrulayarak, sabahın erken saatlerinde bir taksi ile metro istasyonuna doğru giderek kayıplara karıştığını belirtti.

Nazi davasının 96 yaşındaki sanığı duruşma gününde kayıplara karıştı

FİRARININ ARDINDAN YAKALANDI

Milhoffer, 96 yaşındaki Furchner hakkında duruşmanın yapılacağı Hamburg’un kuzeyindeki Itzehoe'da bulunan bölge mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldığını söyledi. 

Furchner, firarının ardından yakalandı. Fakat nerede ve nasıl yakalandığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

O dönemde Polonya topraklarında bulunan Stutthof Toplama Kampı'nda sekreter olarak görev yapan Furchner, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından işlenen suçlarla bağlantılı olarak yıllar sonra yargılanan ilk kadın olması bakımından önem taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...