Tgrt Haber
19 Temmuz 2014 15:13

Norveçli doktor İsrail'e insanlık dersi verdi

İsrail vahşetinin en yakın tanığı Norveçli Prof. Gilbert Filistinli çocukları kurtarmak için canla başla çalışıyor

Norveçli doktor İsrail'e insanlık dersi verdi
norveçli doktor,israil,gilbert,filistin,

Norveçli doktor Mads Gilbert İsrail'in operasyonlarının başladığı 2008 yılında Gazze'ye gitti o zamandan beri Gazze'de kalan Gilbert çoğunluğu çocuk olmaz üzere yüzlerce hastayı tedavi etti. Gazze'de sağlık sektörünün durumu konusunda BM'ye rapor da sundu.
İsrail saldırılarının başladığı ilk günlerden itibaren Gazze'de çalışan Prof. Gilbert ismi sahilde öldürülen çocuklardan birini alnından öperken çekilen fotoğrafıyla özellikle sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.
Prof. Gilbert Filistinli çocuğu alnından öperek uğurladı
BU BİR DEVLET TERÖRÜDÜR
Sivil insanların katledilmesini "şurası çok açık ki bir başka saldırıyla karşı karşıyayız ve benim bir doktor olarak gördüğüm bunun bir devlet terörü olduğudur" diyen Prof. Gilbert, yaralıların yüzde 50'sinin kadın ve çocuklar olduğunu belirtti.
Gazze'deki sivil halkın büyük sıkıntı altında olduğunu söyleyen Prof. Gilbert "İnsanların öldürülmesi korkunç bir şey, dün yaralı olarak 5 çocuk geldi, çok kan akıyor ve bu evlerde, yollarda her yerde görülebiliyor. Dünya liderleri bir şeyler yapmalı, bunu durdurmalı, bunlar insanlara karşı yapılıyor. dedi.
Dünya liderlerinin sessizliğinden dolayı büyük bir şok içinde olduğunu belirten Norveçli gönüllü doktor Gilbert, 3-4 yaşındaki çocukların bu katliama maruz kalması, ölmesi karşısında başta ABD Başkanı Obama olmak üzere çağrıda bulundu ve "Sayın Obama'ya, Avrupa Birliği'ne, batı liderlerine çağrıda bulunmak istiyorum,bu korkunç durumun hemen durması gerekmekte." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...