Tgrt Haber
29 Haziran 2021 10:30

Oturma odasında 500 yıllık kuyu buldu içinden çıkanlar şaşırttı

İngiltere'de Colin Steer adlı bir adam on yıl önce evinde tadilat yaparken oturma odasında bir kuyu buldu. Kuyuyu kazdıkça içinden çıkanlar şaşırttı.

Oturma odasında 500 yıllık kuyu buldu içinden çıkanlar şaşırttı
ingiltere,kuyu

İngiltere Plymouth şehrinde yaşayan Colin Steer, 10 yıl önce evinde tadilat yaparken halının altında bir kuyu olduğunu fark etti. Steer, zamanla bu kuyuyu kazmaya başladı ve içinden çıkanlar hayrete düşürdü. The Sun'ın haberine göre Steer, kuyuyu kazmaya başladıktan sonra deri bir kılıç içinde kılıç olduğunu fark etti. 

Colin Steer, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Kazıya yaklaşık 5 metre girdiğimde bir kılıcın deri kılıfına benzeyen bir şey buldum ve bu da beni kuyunun ortaçağ olabileceğine inanmamı sağladı. Ancak bundan daha da eski olabilir. Bakteri testi yaptıracağım eğer bir sorun çıkmazsa satabilirim.''

''İÇİNDE CESET OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM''

Steer, kuyuyu ilk bulduğunda ise bir maden bölgesinde yaşamadığı için içinde bir ceset olabileceğini düşündüğünü söyledi:

"Ev 1895 civarında inşa edildi ve biz 1988'de taşındık. Yaklaşık on yıl önce biraz dekorasyon yapıyorduk ve ön odamızdaki cumbalı pencereye yakın zeminin aşağıya doğru çöktüğünü fark ettim. Bir an birinin oraya birini gömdüğünü ya da bir düdenimiz olduğunu düşündüm.''

"O andan itibaren kuyuyu kazmaya ve ne bulacağımı görmeye karar verdim. Delik şu anda 5 metre derinliğinde ve kazmak istediğim yaklaşık 2-3 metre daha var. Kuyunun dibinde yaklaşık su var. Bu yüzden şimdi kazdığım her şey ıslak ve çamurlu şeyler olacak.''

''PARA BULDUM''

"Hala kuyunun neden orada olduğundan emin değiliz. Kökenini bulmak için eski haritalara baktık ama şansımız yaver gitmedi. Fakat büyüklüğü nedeniyle, hayvanları beslemek için veya iki ila üç aile için kullanılabileceğini tahmin ettik. Kuyuyu kazmaya başladığımdan beri 1725'ten bir madeni para buldum.''

"Fakat bu para, herhangi bir zamanda oraya bırakılabileceğinden, birçok anlama gelebilir. Kuyunun o zaman inşa edildiği anlamına gelmez."

Çiftin oturma odasındaki 5 metrelik delik, şu anda bir plastik levha ve güvenli olması için bir tuzak kapısı ile kapatılmış bir durumda.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...