Tgrt Haber
25 Ocak 2022 17:27

Polonya'da kadın turiste 'Nazi selamı' cezası

Polonya’daki Auschwitz ölüm kampının önünde "Nazi selamı" vererek fotoğraf çektiren turiste para cezası verildi.

Polonya'da kadın turiste 'Nazi selamı' cezası
Nazi selamı

Polonya'da Auschwitz toplama ve ölüm kampını ziyaret etmeye gelen Hollandalı kadın turist, kampın girişindeki meşhur "Arbeit Macht Frei" (Çalışmak insanı özgür kılar) tabelasının önünde "Nazi selamı" verdi. 29 yaşındaki turist, Nazi lideri Adolf Hitler gibi sağ elini havaya kaldırmış şekilde selam vererek "Heil Hitler!" (Yaşasın Hitler) sloganı attı. Turist bu anları fotoğrafladı. Olayı gören kamp görevlilerinin polise haber vermesi üzerine turist gözaltına alındı.

APTALCA BİR HAREKETTİ 

Hollandalı kadının karakolda ifadesi alınırken, kocası da tanık olarak dinlendi. Daha sonra savcılığa sevk edilen kadına, savcı tarafından soykırım kurbanlarının anısına hakaret ve faşizme övgü suçlaması yöneltildi. Burada verdiği ifadesinde kimseye hakaret etme ya da faşizmi övme niyetinin bulunmadığını belirten Hollandalı turist, yaptığının "aptalca bir şaka" olduğunu kabul etti. Davranışından ötürü pişman olduğunu dile getirerek özür dileyen kadın, kendisine verilen para cezasını ödeyerek serbest bırakıldı.

Polonya'daki Auschwitz kampı, 2. Dünya Savaşı döneminde Nazi Almanya’sı tarafından Avrupa'da oluşturulan en büyük toplama, zorunlu çalışma ve ölüm kampı olarak biliniyor. Kampta, çoğu Yahudi olmak üzere 1 milyon 100 bin kişinin katledildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...