Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 12:55 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 14:38

Putin'in çaresizliği: Asker sayısı azalınca mahkumları cepheye yolladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Vladimir Putin, cephedeki eksikliklerin giderilebilmesi için hapishanedeki mahkumları işe almaya başladı. St. Petersburg hapishanelerindeki mahkumların aktif olarak işe alındığı, sağ kalmaları durumunda cezalarının affedileceği ve 3 bin 100 dolar (53 bin TL) ödül alacakları bildirildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Dailymail
Putin'in çaresizliği: Asker sayısı azalınca mahkumları cepheye yolladı
rusya,ukrayna

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 5. ayında Rusya'nın hapishanedeki mahkumları af ve yaklaşık 3 bin 100 dolar karşılığında cepheye gönderdiği ortaya çıktı. St. Petersburg hapishanelerindeki mahkumlar, cephede aktif olarak işe alındı ve 6 ay sonra ülkeye geri canlı olarak dönmeleri durumunda cezaları iptal edilecek. Dailymail'in haberine göre, hükümlülere, Ukrayna'da 'Nazileri' avlamak için ön saflarda yer alacakları söylendi.

Rusya’nın Ukrayna’daki asker sayısını artırmak amacıyla söz konusu mahkumları işe aldığı belirtilirken, haberde bir hükümlünün akrabasının sözlerine yer verildi. Hükümlünün akrabası,  “Sözde 'müfettişler' cuma akşamı Yablonevka'ya geldi. Hükümlülerle konuşup 'Vatanı savunmalarını' istediler. Bir yakınıma, 'Nazilerle savaşmak çok zor, çok iyi hazırlanmışlar. Sen öncü olacaksın, Nazilerin bulunmasına yardım edeceksin, bu yüzden herkes geri dönmeyecek' dendi" dedi.

Putin'in çaresizliği: Asker sayısı azalınca mahkumları cepheye yolladı

SÖZLER KAĞIDA DÖKÜLMEDİ

“İlk başta, yaklaşık yüzde 20'sinin geri döneceğini söylediler. Sonra ise neredeyse hiç kimsenin geri dönmeyeceğini söylediler” diyen hükümlü akrabası, “Hayatta kalanlara 200 bin ruble (3 bin 100  dolar) ödül ve af sözü verildi. Eğer ölürse, ailesine 5 milyon ruble (77 bin dolar) ödeme sözü verdiler. Ama bunların hepsi söz, kağıda dökülmedi” şeklinde konuştu.

Ukrayna’ya başlatılan savaşın başlarında Rusya, hapishanelerden daha önce askerlik yapmış ve cezası 20 yılın üzerinde olan kişileri savaş saflarına götürmüştü.

Kaynak: Dailymail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...