Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 16:07 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 16:12

Rusya ile Hindistan arasında 'gıda krizi' teması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna'ya saldırılardan dolayı dünya genelinde yaşanan küresel gıda krizi konusu ele alındı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile gıda krizine ilişkin görüştü.
Gıda krizi,Rusya,Ukrayna
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile gıda krizine ilişkin görüştü.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları ve Batı ülkelerinin yaptırımları küresel piyasalara olumsuz etki etti. Savaş sebebiyle dünya genelinde yaşanan petrol, gaz sıkıntısını gıda krizi izledi. Bazı ülkelerin liderleri arasında küresel gıda krizindeki önlemler gündeme getiriliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile küresel gıda piyasasındaki durumu telefonda görüştü.

KİEV VE BATI'YA SUÇLAMA

Putin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ele alındığı görüşmede Modi'ye Ukrayna'daki durumla ilgili bilgi vererek, "Kiev yönetimi ile Batı ülkelerinin krizin gerginleştirilmesine ve siyasi, diplomatik çözüme ilişkin girişimleri baltalama yönünde tehlikeli ve kışkırtıcı siyaset izlediğini" vurguladı.

Küresel gıda pazarındaki durumun da ele alındığı görüşmede, Putin, "bazı ülkelerin, gıda ürünleri serbest piyasasında yaptığı sistematik hatalara ve söz konusu unsurların enerji piyasasını da olumsuz yönde etkilediğine" dikkati çekti.

Rusya-Hindistan ilişkilerini de görüşen Putin ve Modi, iki ülke arasındaki temasların çeşitli seviyelerde sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...