Tgrt Haber
19 May 2021 17:04

Rusya'dan İsrail'e uyarı: Saldırılar kabul edilemez

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarına Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, sivil can kayıplarının artmasına yol açacak saldırıların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Rusya'dan İsrail'e uyarı: Saldırılar kabul edilemez
rusya,israil,gazze,filistin

Rusya'dan İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına karşı önemli bir hamle geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Gazze saldırılarıyla ilgili İsrail tarafıyla görüşme gerçekleştirdi.

RUSYA'DAN SİVİL CAN KAYBI UYARISI

Bakanlığın açıklamasında; Rusya Devlet Başkanlığı Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile İsrail'in Moskova Büyükelçisi Alexander Ben Zvi’nin İsrail-Gazze gerilimini ele aldı. Moskova'da görüşen ikili, Gazze'deki sivil can kayıpları sebebiyle İsrail'i uyardı.

Bölgede gerilimin düşürülmesi çağrısının yapıldığı görüşmenin ardından Rus tarafı şu açıklamayı yaptı:

MÜZAKERE ÇAĞRISI

“Gazze Şeridi’ndeki durum başta olmak üzere İsrail-Filistin gerilimine dair görüş alışverişinde bulunuldu. Rus tarafı, sivil can kayıplarının artması konusunda endişelerini dile getirdi ve sivil can kayıplarının artmasına yönelik adımların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Moskova bölgede tansiyonu düşürmek için arabuluculuk yapmaya hazır. Bölgedeki sorun sadece müzakere yoluyla çözülebilir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...