Tgrt Haber
12 Ocak 2022 11:18

Aşılamada skandal! Yüzlerce kişiye tarihi geçmiş Biontech uygulandı

Almanya'da Kovid-19 aşılarıyla ilgili büyük bir skandal yaşandı. Yüzlerce kişiye hatalı etiketlemeden kaynaklı son kullanma tarihi geçmiş Biontech aşısı uygulandığı ortaya çıktı.

Aşılamada skandal! Yüzlerce kişiye tarihi geçmiş Biontech uygulandı
biontech,aşı

Son kullanma tarihi geçen Biontech aşıları yüzlerce kişiye uygulandı. Skandalın günyüzüne çıkmasının ardından 2 kişi görevden alındı.

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Ebersberg bölgesindeki aşı merkezinde yaşanan olaya göre, 1800 kişiye son kullanma tarihi geçen aşı uygulandı. Tresec firmasından yapılan açıklamada, hatalı etiketleme dolayısıyla 4-6 Ocak tarihleri arasında, son kullanma tarihi 31 Aralık 2021 olan Biontech aşısının uygulandığı bildirildi.

SAĞLIĞA OLUMSUZ ETKİSİ BEKLENMİYOR

Rutin kalite kontrol sırasında fark edilen skandal sonrası aşı yapılan vatandaşların da bilgilendirildiği açıklanırken, skandal nedeniyle 2 kişinin ise görevine son verildi. 

Öte yandan tarihi geçmiş aşı uygulanan kişilerin sağlığında olumsuz bir etki beklenmezken, söz konusu kişilerin aşı merkezinde ücretsiz antikor ölçümü yapabileceği ve gerektiğinde tekrar aşı olabileceği bilgisi verildi.

GÜNLÜK VAKA 80 BİNİ AŞTI

Avrupa'nın en kalabalık nüfusuna sahip ülkesi Almanya'daki Kovid-19 vakalarında Omicron etkisi görülüyor. Ülkede son 24 saatte 80 bin 430 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 384 olarak açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...