Tgrt Haber
05 Haziran 2014 19:31

Suriye'den Türk savaş uçaklarına taciz

Hatay üzerinde "hava muharebe devriye görevi" icra eden Türk F-16'larına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, toplam 35 saniye süre ile radar kilidi muhafaza edilerek tacizde bulunuldu.

Suriye'den Türk savaş uçaklarına taciz
genelkurmay, hatay, suriye, türk savaş uçakları, suriye, taciz,

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen duyuruya göre, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında; TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Heybeliada, ve TCG Yb.K.Güngör, Hint Okyanusu'nda Deniz Haydutluğu ile Mücadele Faaliyetlerine destek sağladı. TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), Okyanus Kalkanı Harekatı (CTF-508) kapsamında Salalah liman ziyaretine devam etti. TCG Gökova, Birleşik Görev Kuvveti (CTF-151) deniz haydutluğu ile mücadele harekatına iştirak etmek için Cibuti'ye seyrine devam ederken, TCG Akçay, NATO Daimi MKT Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) faaliyetleri kapsamında deniz eğitimleri icra etti. TCG Fatih ABD Davet Tatbikatı Phoenix Express 2014 kapsamında İtalya'nın Augusta limanına ziyaretini sürdürdü. TCG Atak Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevine devam etti. Bir ATR-72 uçağı Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında Karadeniz'de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu yaptı.
-F-16'lar devriye uçuşu yaptı
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 6 F-16, Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra etti. Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" gerçekleştiren Türk F-16 uçaklarına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, 14.07 - 16.30 saatleri arasında, toplam 35 saniye süre ile radar kilidi muhafaza edilerek tacizde bulunuldu. Yunanistan'a ait bir süper puma helikopteri ise Karaburun Yarımadası/İzmir batısında, Türk hava sahasını iki dakika 10 saniye süreyle ihlal etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir arama kurtarma gemisi Ege'de, dört bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edildi. TSK unsurları ayrıca Ürdün'de Eager Lion, Portekiz'de Steadfast Illusion, İzmir'de Steadfast Flow, Polonya'da Coalition Warrior İnteroparability Exercise tatbikatlarına katılıyor. Türkiye, ayrıca Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında Norveç ile müşterek olarak, 2-6 Haziran 2014 tarihlerinde Rusya Federasyonu üzerinde bir gözlem uçuşu gerçekleştirecek. ASA gözlem timi, gözlem uçuşu ve görev sonu çalışmalarının tamamlanmasından sonra yarın yurda dönecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...