Tgrt Haber
09 Ekim 2021 21:26

Taliban’dan ABD ile görüşme sonrası açıklama: Yeni bir sayfa açmaya hazırız

Amerika’nın Afganistan’daki çekilme sürecinin tamamlanması ve Taliban’ın tam kontrolü sağlaması sonrasında Afganistan'da Taliban geçici hükümetinin "Dışişleri Bakan Vekili" Emirhan Muttaki, ABD ile yapılan görüşmelerde ikili ilişkilerde "yeni bir sayfa açma" konusunun ele alındığını belirtti.

Taliban’dan ABD ile görüşme sonrası açıklama: Yeni bir sayfa açmaya hazırız
Taliban,ABD,Afganistan

ABD ile Taliban arasındaki barış görüşmesi sonucunda ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi süreci başladı ve çekilme 31 Ağustos’ta tamamlandı. Taliban böylece Afganistan’daki kontrolü herhangi bir çatışma içerisine girmeden tamamladı. Çekilme sonrası Taliban ve ABD arasındaki görüşmeler başladı. Kabil Havalimanı’nın güvenliği ve birçok konuda yapılan görüşmeler sonrası Taliban yetkilisi Muttaki, Al Jazeera televizyonuna Katar'ın başkenti Doha'da ABD ve Taliban yetkilileri arasında yürütülen görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

AB İLE DE GÖRÜŞME SAĞLANACAK

Muttaki ABD ile ilişkilerde "yeni bir sayfa açma" konusunu görüştüklerini ve insani yardım konusuna öncelik verdiklerini kaydetti. ABD'nin Afganistan Merkez Bankası rezervlerine koyduğu engelin kaldırılmasını talep ettiklerini ifade eden Muttaki, ABD'nin Afganistan halkına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı sağlayacağını açıkladı. Muttaki ayrıca Taliban yetkililerinin Avrupa Birliği temsilcileriyle görüşeceği bilgisini de verdi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...