Tgrt Haber
13 May 2022 16:20 - Güncelleme : 13 May 2022 18:10

Ukrayna’dan yeni uydu görüntüleri! Her geçen gün büyüyor

ABD uydu şirketi Ukrayna ile ilgili yeni bir görüntüleri yayımladı. Görüntülere göre Rus birliklerinin büyük bir kısmının ele geçirdiği Mariupol'da mezarlıklar her geçen gün büyüyor.

Kentte yaklaşık 21.000 sivilin öldürüldüğünü iddia etmişti.
Kentte yaklaşık 21.000 sivilin öldürüldüğünü iddia etmişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. ABD uydu şirketi Maxar’ın yayınladığı son görüntüler Mariupol'da yaşanan felaketin boyutunu gözler önüne sürüyor. Rus kuvvetleri, büyük bir çoğunluğunu ele geçirdiği şehirde çatışmalar Azovstal Demir ve Çelik Fabrikası'nda devam ediyor. Uydu görüntüleri, Azovstal Demir ve Çelik Fabrikaları hariç Rus kuvvetlerinin kontrol ettiği Mariupol'daki Starokrymske Mezarlığı'nın her geçen gün genişlediğini gösteriyor. Bu durum, Rusya'nın Ukrayna'da yaşanan felaketin boyutunu ortaya koyuyor.

TOPLU MEZAR KAZIYORLAR

Foreign Policy Magazine'den Jack Detsch sosyal medya hesabından, "Şehrin batı ucundaki Starokrymske Mezarlığı'ndaki savaş suçlarını örtbas etmek amacıyla Ruslar Mariupol'da toplu mezar kazmaları devam ediyor" dedi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin savaşın başlamasından bu yana Mariupol'da binlerce Ukraynalı sivili öldürdüğünü ancak vahşetin boyutunun halen açıklanmadığını iddia etti.

21 BİN SİVİLİN ÖLDÜĞÜ İDDİASI

Yüksek Komiser Michelle Bachelet, Mariupol'deki sivil ölümlerinin binleri bulacağını tahmin ettiğini söyledi. “Kayıpların ve hasarın gerçek boyutu ancak zamanla netleşecek" diyen Bachelet, kentte yaşanan uluslararası insan hakları hukukunun ihlali ve yıkımının boyutu karşısında şok yaşadığını belirtti. Mariupol belediye başkanı geçtiğimiz haftalarda, Rusya'nın işgali sırasında kentte yaklaşık 21.000 sivilin öldürüldüğünü iddia etmişti ancak BM bu rakamları doğrulamamıştı.

Ukrayna’dan yeni uydu görüntüleri! Her geçen gün büyüyor

"UKRAYNALILAR BUNU ASLA DÜŞÜNMEDİ"

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzhaparova da çevrim içi yaptığı konuşmasında, "Rusya'nın ülkeme karşı başlattığı saldırılar, hepimize karşı bir savaştır. Kırım'ı ilhakından bu yana Ukraynalılar böylesi bir topyekun işgal ve zulme şahitlik edeceğini asla düşünmediler. 500 binin üzerinde Ukraynalılar zorla Rusya’ya kaçırıldı. İşkence, tecavüz ve kayıplar başta olmak üzere Rusya'nın suç listesi oldukça kabarık" diye konuştu.

Kaynak: Fox
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...