Tgrt Haber
28 Şubat 2022 10:19 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 12:15

Ukraynalı denizci İspanya'da Rus iş insanının yatını batırmaya çalıştı

İspanya'nın doğusunda Mayorka şehrinde Adriano Limanı'nda Ukraynalı bir denizci, Rus iş insanına ait lüks bir yatı batırmaya çalıştı.

Ukraynalı denizci İspanya'da Rus iş insanının yatını batırmaya çalıştı

İspanyol basınında yer alan habere göre, silah atışı ve askeri helikopter üretimi yapan Rostec şirketinin sahibi Rus iş insanı Alexander Mijeev'e ait olduğu belirtilen ve Adriano Limanı'nda bekleyen 7 milyon evro değerindeki yatın üdn batırılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Yata zarar vererek bir kısmının su almasına neden olan Ukrayna vatandaşı denizcinin gözaltına alındıktan sonra bugün hakim karşısına çıkartıldığı ve ifadesi alındıktan sonra şartlı serbest bırakıldığı açıklandı.

MÜRETTABATI GÖNDERDİ MAKİNE DAİRESİNE ZARAR VERDİ

İspanyol hakime, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden dolayı öç almak için yatı batırmaya çalıştığını söyleyen Ukraynalı denizcinin, "Bu yatın sahibinin şirketinden alınan silahlar Ukrayna'ya ve Ukrayna halkına saldırmak için kullanılıyor. Televizyonda bir Rus füzesinin sivillerin olduğu bir apartmanı vurduğunu görünce çok kötü oldum ve kendimi, yatı batırmaya mecbur hissettim." dediği ifade edildi.

Söz konusu kişinin yata çıktıktan sonra ilk önce yakıt valflerini ve elektriği kapattığı, ardından 3 kişilik mürettebata hemen yatı terk etmelerini söylediği ve makine dairesine zarar verdiği bilgisi paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...