Tgrt Haber
22 Mart 2024 10:26 - Güncelleme : 22 Mart 2024 10:45

YouTube sayesinde fark etti! Bin liraya bile almadığı broşu yüz binlerce liraya sattı

İngiltere'den bir antika pazarından aldığı broş, 36 yıl sonra resmen zengin etti. YouTube'da izlediği program sayesinde değerini öğrenen kadın, broşun Viktorya dönemine ait olduğunu belirtti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
YouTube sayesinde fark etti! Bin liraya bile almadığı broşu yüz binlerce liraya sattı

Sanat tarihçisi olan Flora Steel, 1988 yılında İngiltere'deki bir antika pazarından bir broş satın aldı. İtalya'nın başkenti Roma'da hayatını idame ettiren Steel, broşu sadece 20 sterline yani yaklaşık 810 TL'ye satın aldı. 2011 yılında ise BBC'nin YouTube için yaptığı bir programı izlerken bir anda fark ettiği detayla sevinçten havalara uçtu.

'Antiques Roadshow'da 19. yüzyıldan kalma bir broştan bahsedilirken Steel, bir anda yerinden sıçradığını ve ''Aman Tanrım, bu bendeki broş'' dediğini anlattı. 

YouTube sayesinde fark etti! Bin liraya bile almadığı broşu yüz binlerce liraya sattı - 1. Resim

BROŞ VİKTORYA DÖNEMİNE AİT ÇIKTI

Sanatçı William Burges'in tasarladığı takılardan bahsedilirken broş için "19. yüzyılda Viktorya dönemi tasarımlarının kutsal kasesi olarak görülebilir" ifadeleri kullanılmıştı. 

YouTube sayesinde fark etti! Bin liraya bile almadığı broşu yüz binlerce liraya sattı - 2. Resim

YÜZ BİNLERCE LİRAYA SATILDI

Programda broşun değerinin aldığı fiyattan çok daha fazlası olduğunu öğrenen Steel, birkaç yıl boyunca paltosuna taktığı ardından dolaba kaldırdığı broşu satma kararı aldı. Kimliği açıklanmayan bir koleksiyoner, İngiltere'de salı günü düzenlenen açık artırmada broşu 9 bin 500 sterline yani yaklaşık 385 bin TL'ye satın aldı.

13 yaşından beri gümüş mücevher biriktirdiğini söyleyen Steel, broş için "İlk gördüğüm anda inanılmaz tasarımı ve taşların müthiş kullanımı dikkatimi çekmişti" dedi. 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...