Tgrt Haber
20 May 2022 16:19 - Güncelleme : 20 May 2022 17:15

Yürek dağlayan görüntü! Rus askerleri adım adım ölüme yürüttüler!

The New York Times tarafından elde edilen tanık ifadeleri ve videolar Rus askerlerinin acımasızlığını ve sivilleri nasıl katlettiklerini ortaya koydu. Ukraynalı sivilleri sıraya sokup ölüme yürüttükleri o anlar dünyada infiale neden oldu. Rusyalı askerler Ukraynalı sivilleri ölüme işte böyle götürdü.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The New York Times
Buça,Rus askeri
Rus kuvvetlerinin Buça'dan çekilmesinin ardından bir avluda infaz edilmiş erkek cesetleri bulunmuştu.

The New York Times tarafından elde edilen tanık ifadeleri ve videolar Rus askerlerinin acımasızlığını ve sivilleri nasıl katlettiklerini ortaya koydu. Görüntüler, Rus paraşütçülerinin 4 Mart'ta Buça’da en az sekiz Ukraynalı’yı nasıl infaz ettiklerini gösteriyor. Ukraynalı sivilleri sıraya sokup ölüme yürüttükleri o anlar dünyada infiale neden oldu. Buça'da yolda zoruyla yürütülen Ukraynalı tutsaklardan bazıları kambur halde önlerindeki arkadaşlarının kemerlerini tutuyorlar. Bir kısmının ise elleri başlarının üzerinde.

TUTSAKLAR GERİ DÖNMEDİ
Yakınlardaki bir evin güvenlik kamerasının kayda aldığı görüntüleri yayınlandı. Ukraynalı adamların idam edilmeden dakikalar önce Rus birliklerinin nezaretinde olduğunun en açık kanıtı. Video bitmeden önce bu kişilerin zorla yere yatırıldığı görülüyor. Olayın tanığı ise, adamları Rusların devraldığı yakındaki bir ofis binasının arkasına götürdüğünü ve silah seslerini duyduğunu belirtiyor ardından ekliyor: Tutsaklardan hiçbir geri dönmedi…. 

5 Mart'ta çekilen video, görgü tanıklarının ifadelerini doğruluyor. Video, 144 Yablunska Caddesi'ndeki ofis binasının yanında iki Rus askerinin yanında nöbet tutarken yerde yatan cesetleri gösteriyor. Rus kuvvetlerinin Buça'dan çekilmesinin ardından nisan ayında bir avluda infaz edilmiş erkek cesetlerinin bir fotoğrafı, dünya çapında büyük tepki toplamıştı. 

Yürek dağlayan görüntü! Rus askerleri adım adım ölüme yürüttüler!

RUSLARIN YALANLAMASI İŞE YARAMADI

Rus paraşütçülerinin avluda fotoğrafları çekilen adamları toplayıp kasıtlı olarak infaz ettiğine ve bu Rus askerlerinin bir savaş suçuna doğrudan karıştığına dair kanıtlarla ilgili Rusya'nın Dışişleri ve Savunma Bakanlıklar açıklama yapmadı.  

 

Kaynak: The New York Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...