Tgrt Haber
27 Şubat 2022 10:26 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 15:54

Son dakika! Kremlin'in müzakere açıklamasına Zelenski İstanbul ile cevap verdi |Ukrayna'da son durum

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısında dördüncü güne girilirken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ülke dışındaki gönüllülerden oluşturulacak bir "lejyoner birliği" kurulacağını duyurdu. Başkent Kiev'de savaşın ön saflarında yer alan Zelenski, "Bu lejyon birliği, ülkemize destek için kritik bir öneme sahip" ifadesini kullandı. Zelenski ayrıca Rusya'nın Belarus'taki müzakere teklifini reddetti ve görüşmeler için İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.

Son dakika! Kremlin'in müzakere açıklamasına Zelenski İstanbul ile cevap verdi |Ukrayna'da son durum

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrasında bugün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski bir açıklama yaptı.

LEJYONER BİRLİĞİ KURULACAK

Zelenskiy, ülke dışındaki gönüllülerden oluşturulacak bir "lejyoner birliği" kurulacağını duyurdu. Dün gece Kiev'de bulunduğunu ve savaşın ön saflarında yer aldığını fotoğraf ve videolarla gösteren Zelenski, "Bu lejyon birliği, ülkemize destek için kritik bir öneme sahip" dedi.

ZELENSKI MÜZAKERE YERLERİNİ ÖNERDİ 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski yaptığı açıklamada ayrıca "İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar. Kreşleri, sivil yerleşim yerlerini, ambulansları, askeri nokta olmayan yerleşim yerlerini vuruyorlar. Eğer Rusya Ukrayna'ya Belarus topraklarından saldırmamış olsaydı, Minsk'te görüşmeler mümkün olabilirdi. Ukrayna'ya saldırganlık göstermemiş başka yerlerde görüşmelere açığım" dedi.  

Zelenski Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.

"SORUMLU UKRAYNA OLUR"

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, Ukrayna'ya Belarus'taki müzakereler için saat 15.00'e kadar süre tanıdıklarını, olumsuz cevap almaları halinde yaşananların sorumlusu olarak Ukrayna'nın görüleceğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...