Tgrt Haber
12 Ocak 2015 15:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

İstanbul'da kar başladı, yarın okullar tatil mi?

Meteoroloji uyarmıştı. Trakya'dan başlayan kar yağışı İstanbul'a geldi. Karın etkisi sürerken okulların tatil olup olmayacağı merak konusu... Son gelişmeler haberimizin detayında!

İstanbul'da kar başladı, yarın okullar tatil mi?
meteoroloji, fırtına, kar yağışı, istanbul, meteoroloji tahmin, türkiye, istanbulda okullar tatil mi, istanbulda kar tatili,

Meteoroloji yeni soğuk hava dalgasının geleceği konusunda uyarmıştı. Bu sabah Trakya bölgesinde başlayan kar yağışı İstanbul'da da şu sıralar etkisini göstermekteyken akıllardaki soru ise yarın okulların tatil olup olmadığı. İşte son durum... İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yağan kar, etkisini önce Anadolu yakasında gösterdi. Aniden bastıran kar nedeniyle yollar ve evlerin çatıları beyaza büründü. Saat 14:00'den sonra kar yağışı Avrupa yakasında da etkili olmaya başladı.Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirtti.
METEOROLOJİ BU İLLERİ UYARDI
Meteoroloji, Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar halindeki yağışların etkisini artırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin doğusu ile Eskişehir'in batısı arasındaki bölgede kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceğini belirterek, uyarıda bulundu.
DOLU YAĞDI
Üsküdar'da sabah saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren yağmurun ardından yağan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer bulmak için koşturdu. Meteoroloji, Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak yarın da devam edeceğini duyurdu.Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan "yoğun kar yağışı" uyarısına göre, Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların, akşam saatlerine kadar Trakya'da etkili olması öngörülüyor. Öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Sakarya'nın güneyi, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.Başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
Trakya ve Marmara'nın güneyinde yoğun kar yağışı bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Sakarya'nın güneyi, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
SİLİVRİ'DE KAR YAĞIŞI HIZLANDI
Silivri'de aniden bastıran kar yağışı, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Silivri'de sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Büyükçavuşlu Mahallesi'nde yağan kar sebebiyle köylere giden minibüsler çalışamaz duruma geldi. Silivri merkezde de lapa lapa yağan kar ilginç görüntüler oluşturdu. Kimi vatandaşlar kar yağışını fotoğraflarken, kimisi de izlemekle yetindi.
YARIN HAVALAR NASIL OLACAK?
Yarın, Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Öte yandan şuan İstanbul'da yarın için okulların tatil olup olmayacağı konusunda henüz bir bilgi gelmedi. gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.(Ajanslar)

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...